Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uklonjeni krst, ikona i kućica za paljenje sveća sa mesta u Banjskoj gde je ubijen Stefan Nedeljković

© Tanjug / STRZapaljene sveće na mestu u Banjskoj gde je poginuo Stefan Nedeljković.
Zapaljene sveće na mestu u Banjskoj gde je poginuo Stefan Nedeljković. - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Sa mesta na kome je tokom sukoba sa policijom u Banjskoj kod Zvečana poginuo Stefan Nedeljković uklonjeni su krst, ikone i metalna kućica za paljenje sveća. Porodica je obišla mesto i ponovo odnela ikone i ogradila to mesto, izjavio je Dragan Nedeljković, Stefanov otac.
Na mestu pogibije Stefana Nedeljkovića porodica, prijatelji i komšije su u sredu, 24. septembra, paljenjem sveća odali poštu ubijenom mladiću, a u međuvremenu je neko potpuno očistio to mesto, rekao je Dragan Nedeljković.
„Mi smo to mesto obišli sinoć i jutros, odneli ikone, kandilo, ponovo uredili i ogradili. I ako ponovo pokušaju da to sklone mi ćemo opet obeležiti mesto njegovog ubistva. Oni mogu čitavu ulicu da nazovu po njihovom policajcu dok nama ne daju da obeležimo mesto stradanja našeg sina, to su uradili ljudi kojima ništa nije sveto“, naveo je Dragan Nedeljković za RTS..
Podsetimo, 24. septembra 2023. godine u Banjskoj su u sukobu lokalnih Srba i tzv. kosovske policije poginuli Stefan Nedeljković, Bojan Mijailović i Igor Milenković, a stradao je i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala