- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Totalni neuspeh“: Kijev u panici posle posete Zelenskog SAD

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZelenski i Bajden
Zelenski i Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Poseta Vladimira Zelenskog SAD pretvorila se u totalni krah što će doneti ozbiljne probleme, rekao je Oleg Soskin, nekadašnji savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme.
„Poseta Zelenskog Sjedinjenim Državama je totalni neuspeh ako se uzmu u obzir odnosi sa republikancima, Trampom i predsednikom Predstavničkog doma Džonsonom i svim drugim“, rekao je Soskin.
Sve izraženija retorika Trampa u duhu nedavne izjave da je Ukrajina uništena, povezana je sa tim što je Zelenski doveo stvari do katastrofe.
„Definicija da Ukrajine više nema u suštini znači da je Zelenski doveo UKrajinu do katastrofe. To je faktički krah režima Zelenskog“, naveo je on.
Zelenski je prethodnih dana boravio u SAD, gde se sastao sa predsednikom Džozefom Bajdenom s ciljem da od njega dobije dozvolu za primenu oružja velikog dometa za napade na Rusiju, međutim, Bela kuća nakon susreta nije saopštila da je promenila dosadašnji stav o zabrani.
Šef kijevskog režima se sastao i sa republikanskim kandidatom za predsednika SAD Donaldom Trampom koji je izrazio nadu da će, ako pobedi na izborima, uspeti da nađe dobro rešenje za obe strane u sukobu i pre inauguracije 20. januara.
Neposredno pre susreta rekao je za Zelenskog da je trgovac koji svaki posetu Americi završi tako što ponese sa sobom pomoć u iznosu od više milijardi dolara.
Predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson izbegao je da se sastane sa Zelenskim zbog skandala oko posete fabrici oružja u Pensilvaniji, što je okarakterisao kao mešanje u američki izborni proces.
Američki mediji su preneli da je Pentagon bio uključenu organizovanje te posete, a predstavnica Bele kuće da je posetu tražio Kijev i da republikanci treba da prestanu sa optužbama na njihov račun.
Američki predsednik Džozef Bajden i ukrajinski lider Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
SVET
Poseta Zelenskog fabrici municije u Pensilvaniji - faul i za demokrate i za lidera kijevskog režima
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala