- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Grešnik“ se ipak nije izvukao – preti mu dve godine suspenzije

© AP Photo / Kirsty WigglesworthJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Potpuno neočekivano, kao grom iz vedra neba, u subotu prepodne odjeknula je vest iz sveta tenisa koja glasi da je Svetska antidoping agencija (VADA) ipak podnela žalbu zbog doping skandala u kom se našao Janik Siner.
Iako se činilo da je slučaj gotov i da se „grešnik“ izvukao, ipak to nije konačni scenario. A šta će se u budućnosti dešavati, ostaje da se vidi, jer prvom teniseru planete Janiku Sineru preti do dve godine suspenzije.
U prvi mah glatko je prošla priča da je Sineru fizioterapeut utrljao zabranjenu supstancu klostebol na povređeno mesto. Navodno, njegov fizio je zaradio posekotinu na prstu i nanosio je zabranjenu supstancu, koju nije uklonio pre nego što je imao tretmane sa Sinerom, kom je masirao mišić.
Slučaj koji se dogodio još u martu, procurio je u javnost tek u avgustu, da bi sve prošlo tek tako odlukom da Siner nije ništa zgrešio, te da nije kriv.
Ipak, sada se oglasila VADA koja je istakla da Italijan mora na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da dokazuje svoju nevinost.
„Svetska antidoping agencija, potvrđuje da je u četvrtak 26. septembra, uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u slučaju italijanskog tenisera Janika Sinera, kog je nezavisni sud Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA) oslobodio krivice i nemara, jer je dva puta bio pozitivan na zabranjenu supstancu klostebol u martu mesecu 2024. godine. Stav VADA je da nalaz nepostojanja krivice ili nemara nije ispravan pod postojećim pravilima. Zato, VADA zahteva period suspenzije između jedne i dve godine. VADA ne traži poništavanje bilo kakvih rezultata, mimo onoga što je već primenjeno od tribunala u prvoj instanci. Pošto je trenutno ovaj slučaj pred sudom u Lozani, VADA se više neće oglašavati“, navedeno je u saopštenju Svetske antidoping agencije.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
SPORT
Saša je upozorio – a onda osetio na „svojoj koži“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala