- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner pobedio Rusa, pa pričao o žalbi: „Razočaran sam“

© AP Photo / Luca BrunoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
Pratite nas
Italijan Janik Siner koji je ove subote ponovo na stubu srama zbog dopinga i podneta je žalba zbog doping skandala u kom se našao prošlog meseca, pobedio je u u osmini finala turnira u Pekingu Rusa Romana Safijulina – 3:6, 6:3, 6:3.
Prvi reket sveta uspeo je posle preokreta da eliminiše Rusa i da opravda ulogu favorita, uprkos tome što je nastavljena priča o doping aferi, čiji je on glavni akter.
Dva sata i 22 minuta borbe u Pekingu bilo je potrebno Janiku Sineru da pobedi Rusa Safijulina, koji je uspeo da reši prvi set u svoju korist rezultatom 6:3, ali je naredna dva izgubio identičnim rezultatom.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
SPORT
Totalno „pomračenje“ – Hamad stao na korak od finala
„Grešnik“, koji bi zbog žalbe Svetske teniske antidoping agencije (WADA) modao da bude kažnjen i sa čak dve godine zabrane igranja tenisa, igraće u četvrtfinalu turnira u Kini protiv Čeha Jiržija Lehečke.
On je, takođe u tri seta, eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta – 3:6, 6:2, 6:1.
Inače, Janik Siner se oglasio posle pobede nad Rusom Safijulinom i dao je svoje viđenje situacije oko žalbe zbog doping skandala.
„Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam veom razočaran i takođe sam iznenađen tom žalbom, da budem iskren. Jer, imali smo tri saslušanja i sva tri završila su se vrlo pozitivno za mene. Znate, nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično, tako da... Uvek govorimo o istoj stvari, možda samo žele da se uvere da je sve na svom mestu. Ali da sam iznenađen žalbom, jesam“, rekao je Italijan.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
SPORT
„Grešnik“ se ipak nije izvukao – preti mu dve godine suspenzije
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2024
SPORT
Saša je upozorio – a onda osetio na „svojoj koži“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala