- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Paljba iz artiljerijskog oruđa 2S3 akacija u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Lebedev: Ruski udar na luku Izmail, Ukrajincima u odbijanju napada pomagala PVO Rumunije

Pratite nas
Specijalna vojna operacija u Ukrajini, dan 947. Ruske snage nastavljaju ofanzivu na području DNR i oslobađaju grad za gradom. Ruska vojska ušla je već u Ugljedar, a nadomak je Pokrovska, strateški važnog grada za Ukrajinu.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
08:33 27.09.2024
06:48 27.09.2024
Oružane snage Rusije nalaze se na periferiji grada Guljajpolje u Zaporoškoj oblasti, rekao je gubernator Evgenije Balicki.
06:43 27.09.2024
Tokom noći iznad Belgorodske i Rostovske oblasti oboreno je devet ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
06:42 27.09.2024
Više objekata u ukrajinskoj luci Izmail oštećen je u udarima ruskih snaga, uključujući skladišta zapadne oklopne tehnike, saopštio je koordinator nikolajevskog proruskog pokreta otpora Sergej Lebedev.
On je dodao da je PVO Rumunije učestvovala u odbijanju ruskog napada na Izmail, kao i da su dva rumunska lovca ušla na ukrajinsku teritoriju.
06:39 27.09.2024
Rusija u potpunosti osigurava nuklearnu bezbednost Zaporoške nuklearke i mogućnost da je ukrajinske snage zauzmu ne postoji, rekao je u intervjuu za Sputnjik gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.
"Mogu da kažem dve stvari. Prvo: taj objekat protivnik ne može da zauzme, desanti preko reke nisu mogući. Drugo, u punom obimu osiguravamo bezbednost objekta i nuklearne pretnje nema", rekao je Balicki.
06:36 27.09.2024
Situacija oko Ugljedara je kritična i ukrajinske snage bi trebalo da se povuku iz grada, rekao je za ukrajinsku televiziju bivši predstavnik za medije Generalštaba ukrajinskih Oružanih snaga Vladislav Seleznjov.
"Potpuna dominacija ruskih snaga i tehnike na tom delu fronta, na nekim položajima imaju osam puta više resursa nego mi", rekao je on i dodao i da ruska vojska ima prednost i kada je reč o avijaciji dok Ukrajinci nemaju načina da se od nje zaštite.
Nemamo dovoljno artiljerije za uspešnu kontrabaterijsku borbu, naveo je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala