- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: U pokušaju da zadrži globalnu dominaciju, NATO uvežbava scenarije borbe protiv Rusije

© Press-služba R. KadыrovaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2024
Pratite nas
Zemlje NATO u pokušaju da zadrže globalnu dominaciju, modernizuju vojnu infrastrukturu i uvežbavaju scenarije borbe protiv Rusije, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika, predsednik Pomorskog kolegijuma Nikolaj Patrušev na sastanku u Kalinjingradskoj oblasti.
„Rusija vodi nezavisnu unutrašnju i spoljnu politiku što izaziva otpor Sjedinjenih Američkih Država i njihovih NATO saveznika, koji teže da sačuvaju svoju dominaciju u svetu, uključujući na prostoru Svetskog okeana“, istakao je on.
Patrušev je skrenuo pažnju da u Baltičkom regionu „članice NATO redovno održavaju vojne vežbe, tokom kojih uvežbavaju scenarije odbijanja navodnog ruskog napada na baltičke zemlje“.
Kao primer je naveo manevre „Nepokolebljivi branilac“, održane u proleće ove godine.

„Baltičke zemlje modernizuju vojnu infrastrukturu radi prijema snaga Severnoatlantske alijanse. Letonija, Litvanija i Estonija počele su praktičnu realizaciju sporazuma o izgradnji odbrambenih objekata na granici sa našom zemljom“, istakao je zvaničnik.

On je konstatovao da se „nakon pridruženja Finske i Švedske u NATO očigledno ističu težnje ka izmeni statusa Baltičkog mora, revidiranju aktuelnih pravnih režima morskog prostranstva i moreuza, koji se koriste za međunarodnu plovidbu, predstavljaju se planovi za zabranu plovidbe ruske flote Baltičkim morem“.
Patrušev je još istakao da se „kršenjem međunarodnih propisa ruski brodovi isključuju sa satelitske mreže, što stvara rizike po bezbednu plovidbu i pretnju po vitalnu infrastrukturu pomorskog saobraćaja u celini“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala