- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Na Đokovićevu adresu stigao vapaj za pomoć: „Više bih novca zaradio u Mekdonaldsu“

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
Pratite nas
Osnivanjem organizacije PTPA Novak Đoković želeo je da pomogne da se izjednače prava za sve tenisere i teniserke, a njegov korak bio je vetar u leđima mnogim igračima da progovore sa kakvim se problemima suočavaju. Karue Sel, brazilski teniser, otkrio je da se muči i obratio se srpskom asu za pomoć.
Teniseri i teniserke nisu zadovoljni i nije reč samo o onima koji su slabije rangirani već i o samim zvezdama što su otkrili Karlos Alkaras i Saša Zverev. Nezadoljstvo zbog lošeg sistema samo raste, a mnogi se okreću PTPA organizaciju koju je Novak Đoković i zamislio kao mesto za pomoć svojim koelgama.
Karue Sel vratio je se u prvih 300 na ATP listi, a onda je se oglasio i otkrio kako se bori.
„Danas sam ušao u prvih 300 prvi put u karijeri. Ali i dalje bih više novca zarađivao radeći u Mekdonaldsu. Meni je dobro jer imam drugi posao, ali zaista brinem zbog mojih sapatnika. Nivo tenisa je u prvih 400 mnogo porastao, mislim da kvalitet više nije samo u prvih 100. Samo idite i gledajte čelendžere", napisao je Sel na društvenim mrežama.
Potom je usledila direktna poruka za PTPA odnosno Novaka Đokovića.
„Ne smatram da teniseri treba da zarađuju milione ali njih pljačkaju na sve strane. Prvih 50 bi trebalo više da zarađuju, isto važi i za prvih 100, 150, 200. Novca ima i zaista bismo voleli da videmo prave promene PTPA. Bez sindikata, igrači nemaju nikakva prava. Samo možemo da ćutimo i igramo. Sada se manje bodova dobija na čelindžerima, a više na ATP turnirima. To je urađeno bez bilo kakve informacije igračima“, napisao je Brazilac.
Smatra Sel da bolja situacija nije ni sa teniserima koji su u prvih 100 na ATP listi.
„Mislim da su i igrači iz prvih 100, ali ne 25, manje plaćeni nego što zaslužuju. Pedeseti na svetu bi trebalo da dobija dva-tri miliona dolara godišnje. Onima sa vrha ne treba više, ali onima iz sredine treba. Volim da igram i treniram, ali ovakvu karijeru ne bih preporučio svojoj deci. Ja sam za to da igračima treba pomoći kako bi tenis kao proizvod napredovao“, objasnio je Sel.
PTPA je već mnogo učinila za igrače samim time što je dozvolila da se njihov glas čuje, a sama organizacija u stalnom je rastu i broji sve više članova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
SPORT
Novak hvata zalet za Kinu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala