- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Najgore prognoze se ostvaruju: Talas nestabilnosti zahvatio ceo Bliski istok

© Tanjug / AP/ Baz RatnerDejstvovanje sistema protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“ u cilju presretanja raketa koje su lansirane iz Libana
Dejstvovanje sistema protivvazdušne odbrane „Gvozdena kupola“ u cilju presretanja raketa koje su lansirane iz Libana - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
Pratite nas
Eskalacija bliskoistočnog sukoba dovela je do potpune konfrontacije između Izraela i Hezbolaha, a najgora predviđanja se ostvaruju u Libanu, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Veršinjin na sastanku Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku.
„Podržavamo predsedavajući sazivanje hitnog sastanka u vezi sa oštrom eskalacijom događaja u prijateljskom Libanu i libansko-izraelskom pograničnom regionu. Zahvaljujemo se generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na izveštaju i iznetim ocenama regionalne situacije", istakao je on.
„Događaji poslednjih dana ukazuju na to da se naše najbolje želje ostvaruju. Eskalacija palestinsko-izraelskog konflikta koja je izazvala talas nestabilnosti po celom Bliskom istoku od Crvenog mora do Iraka, izazvala je potpunu konfrontaciju između Izraela i Hezbolaha, čije su glavne žrtve civili sa obe strane plave linije", objasnio je on.
Veršinjin je podsetio da je od 23. septembra u izraelskom bombardovanju Libana poginulo najmanje 569 ljudi, uključujući 50 dece, dok je 1.835 ljudi povređeno.
Udari Izraela na Liban - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
SVET
Novi udari Izraela na Liban, 23 mrtvih /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala