- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Korak ka zdravoj pameti – „desetka“ iz Tuzle primer za beg iz zabluda o Rusiji

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaMiralem Pjanić
Miralem Pjanić - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
Pratite nas
Miralem Pjanić, jedan od najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera svih vremena, pokajao se zbog prethodnih izjava davanih o Rusiji i u narednom periodu biće stanovnik Moskve gde će nositi dres slavnog CSKA.
Pjanić, 34-godišnji Tuzlak koji je odrastao u Lulsemburgu, legenda je velikih klubova poput Rome, i Juventusa, a na veliku scenu, posle loših epizoda u Barseloni, Bešiktašu i Šardžahu, vratiće se kroz dres moskovskih Armejaca.
Pjanić time postaje najveće pojačanje ekipe koju sa klupe kao trener vodi Srbin Marko Nikolić, ali u septembru 2022. godine nije bilo izvesno da se tako nešto može dogoditi jer je, u zabludi, progovorio protiv odigravanja prijateljske utakmice između BiH i Rusije.
„Čuo sam za odluku da se utakmica igra. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su me, rekao sam šta mislim. Iznenađen sam njihovom odlukom. Nije dobra odluka“, rekao je tada Pjanić.
Utakmica, nažalost, zbog političkih pritisaka nije odigrana, a dve godine kasnije Miralem je korigovao stav i prišao bliže zdravom razumu.
„Veoma sam srećan zbog potpisa za CSKA. Ne mogu da dočekam debi. Znam mnogo o CSKA, ovo je veliki klub“, rekao je ushićeni Pjanić po potpisu ugovora.
Njegov zemljak Elver Rahimić, legenda moskovskog CSKA, pokušao je da objasni Miralemovo ponašanje iz prethodnog perioda.
„Na početku svega što se dešava između Rusije i Ukrajine u Evropi je postojalo samo jedno mišljenje o tome. Verovatno je na sve to uticalo generalno političko raspoloženje u Evropi. Političari utiču na sve, utiču na igrače, na društvo u celini. Sada Miralim razumno razmišlja“, rekao je Rahimić.
On je govorio i o odnosu prema Rusiji u BiH.
„Niko ne misli ništa loše. Naprotiv! Nema problema. Mnogo naših igrača je bilo i sada je u Rusiji. Tu su i ljudi iz bivše Jugoslavije, zbog svega toga odnos prema Rusiji je topao i dobar“, istakao je Rahimić.
Rusi će, svakako, oprostiti Miralemu što je bio u zabludi, već i jesu čim su ga jednako dobro i toplo dočekali u Moskvi, a njegov „preobražaj“ treba da služi kao primer svima koji i dalje žive u zabludama.
„Pjanić je pokazao pozitivan primer prema celom svetu. Došao je da igra u Rusiji, da igra za CSKA, to je velika stvar i važnije od svih reči“, navedeno je iz CSKA gde će bosanskohercegovačka desetka nositi dres sa brojem 15.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala