- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pun krug – za finiš blistave karijere

© AP Photo / Wilfredo LeeLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
Pratite nas
Lionel Mesi, proslavljeni argentinski fudbaler, karijeru će završiti u Njuels Old Bojsu, klubu gde je počeo karijeru.
Kako prenosi argentinski „El Nacional“ 37-godišnji Lionel Mesi ne planira da karijeru završi u Interu iz Majamija već želi da se vrati u Argentinu odnosno klub u kom je napravio prve fudbalske korake.
U Njuels Old Bojsu počeo je da igra sa 13 godina, a čak i kada je igrao za Barselonu govorio je o tome kako bi jednog dana voleo da se vrati u prvi klub.
„Ako bih se sutra vratio u Argentinu, što bih voleo da učinim, igrao bih samo za Njuels“, rekao je još 2016. godine slavni Argentinac.
Upravo iz Njuelsa je Mesi otišao u Barselonu gde je za prvi tim zaigrao 2004. godine. Tada je počela jedna od najpoznatijih fudbalskih bajki koja se završila 2021. godine kada je čuveni Leo odlučio da pređe u Pari Sen Žermen.
U francuskom klubu proveo je dve sezone, a onda se zaputio u Ameriku odnosno Majami gde bi trebalo da ostane do sledeće godine kada mu ističe ugovor.
Ukoliko se posle toga zaista vrati u Njuels koji se prošle godine borio za opstanak u ligi bio bi to veliki i sjajan potez fudbalske zvezde.
Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2024
SPORT
Bobanu je nedostajala Evropa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala