- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja otkrio koji je uslov da Rusija završi specijalnu operaciju;Ukrajinska vojska na ivici sloma

© POOL / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2024
Pratite nas
Rusija će nastaviti specijalnu operaciju u Ukrajini ukoliko Zapad ne dozvoli da kijevski režim ode mirnim putem, rekao je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.
„Uvek smo se sa poštovanjem odnosili prema Ukrajincima, to je bratski narod, sa kojim imamo neraskidive istorijske veze… Ali, ako Zapad ne dozvoli da se spasemo od tog kancera koji predstavlja kijevski režim, na miran način… nastavićemo specijalnu operaciju sve dotle dok njeni zadaci ne budu ispunjeni vojnim putem“, upozorio je Nebenzja.
On je naglasio da je Rusija uvek bila spremna da živi u miru sa Ukrajinom sve dok od nje nisu napravili neonacističku rusofobsku državu s planom ulaska u vojni blok NATO.
Ruski diplomata je pozvao Kijev da što pre prihvati realne parametre za dugoročno rešavanje krize a ne da klizi u nerealistične „planove pobede“.
Kako je dodao, Ukrajina je u uslovima diktature Zelenskog spremna da se uguši u krvi i da gurne svet u treći svetski rat.

„Ukrajina je, uz neonacistički režim, postala diktatura jednog čoveka, spremna da u cilju očuvanja vlasti i slepog praćenja Zapada ne samo da uguši zemlju u krvi nego i da kao žrtvu prinese sve mlade Ukrajince koji nisu uspeli da pobegnu iz zemlje i da gurne svet u treći svetski rat“, naglasio je Nebenzja.

Ukrajinski sukob se neće završiti a da kršenje prava ruskojezičnog stanovništva Ukrajine ne bude eliminisano, naglasio je ruski diplomata.
„Pravedno i održivo rešenje ukrajinske krize nije moguće a da se ne uklone osnovni razlozi zbog kojih je i izbila kriza, a to je , pre svega, kršenje prava stanovništva koje govori ruski jezik“, konstatovao je on.

Zelenski traži od Zapada da podigne ulog

Prema rečima ruskog ambasadora, Zelenski je došao na Generalnu debatu u UN kako bi ubedio Zapad da se podignu ulozi u sukobu.
„I evo ga ovde, u Njujorku, ponovo moli i ponovo pokušava da ubedi Zapad da podigne ulog u sukobu s Rusijom i da gura u smrt svoju decu i tako postane direktni učesnik sukoba s nuklearnom državom“, naveo je on.
Vladimir Zelenski se prethodno u obraćanju na Generalnoj skupštini UN izjasnio protiv pregovora sa Rusijom u cilju rešavanja ukrajinske krize i ponovo se založio da njegova „formula mira“ bude osnova za rešavanje sukoba.

Ukrajinska vojska na ivici totalnog sloma

Ukrajinska vojska, bez obzira na isporuke ogromne količine oružja, pa i onog velikog dometa, na ivici je totalnog sloma, istakao je Nebenzja.

„Bez obzira na ogromne isporuke oružja, uključujući ono velikog dometa, obezbeđivanje obaveštajnih podataka, slanje plaćenika i instruktora i praktično direktno učešće Zapada u sukobu s ciljem da se Rusiji, žrtvovanjem života Ukrajinaca, nanese strateški poraz, ukrajinska vojska je danas na ivici potpunog sloma“, istakao je Nebenzja.

Da biste se uverili u to potrebno je samo pogledati vojne izveštaje koji pokazuju da se odbrambena linija Kijeva na istočnom frontu, za čije je uspostavljanje bilo potrebno osam godina, dramatičnom brzinom ruši, dodao je on.
Rusija se nada da Vladimir Zelenski neće uspeti da do kraja uništi svoju zemlju i svoj narod, zaključio je ruski ambasador u UN.
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.  - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
RUSIJA
Medvedev upozorava Zapad: Nuklearni sukob nikom nije potreban, ali svakom strpljenju jednom dođe kraj
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala