- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Blistao je u Rusiji, u Evropi je već MVP – a ugledao se na Srbina: „Teodosić mi je uzor“

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaNenad Dimitrijević
Nenad Dimitrijević - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
Pratite nas
Nenad Dimitrijević, reprezentativac Severne Makedonije, na kraju prošle sezone napustio je ruski Uniks i prešao u Olimpiju iz Milana gde već blista, o čemu govori i to da je već zaradio prvu MVP nagradu.
U Rusiji je sezonu završio kao najbolji igrač (MVP) VTB lige i potom je odlučio da promeni sredinu pa će tako Nenad Dimitrijević ove sezone igrati Evroligu.
Da će biti jedan od glavnih zvezda u Olimpiji potvrdio je u finalu Superkupa protiv Virtusa kada je njegov tim došao do pobede rezultatom 98:96.
U tom finalu košarkaš Severne Makedonije bio je najefikasniji i zasluženo je poneo MVP zvanje.
Posle velikog uspeha na samom startu sezone Dimitrijević je za „Jurohups“ govorio o svojim uzorima i tom prilikom izdvojio je Miloša Teodosića.
Da li imam uzore? Košarka je moj život. Miloš Teodosić je igrač kojeg bi mogao da nazovem uzorom, a isto važi i za Vasilisa Spanulisa. Posebno se to odnosi na Teodosića, čiju trojku protiv Španije na Svetskom prvenstvo nikada neću zaboraviti. To je bila prava magija. Tus u Riki Rubio, Nikos Zizis od koga sam zaista mnogo naučio jer smo igrali zajedno u Badaloni“, rekao je Dimitrijević.
Upitan je i za omiljenu evroligašku utakmicu.
„Četvrta utakmice plej-ofa Evrolige 2010. godine između Partizana i Makabija. Partizan je vodio 2-1 u seriji, pobeda ga je delila od finalnog turnira. Otišao sam na tu utakmicu u Beogradu. Naježim se samo kada pričam o tome. Bila je to najneverovatnija utakmica ikada u mom životu. Sada ću imati priliku da igram u toj ludoj atmosferi u Beogradu. Iskreno, jedva čekam“, istakao je Dimitrijević.
Nije krio novi košarkaš Olimpije da navija za Partizan, bilo je govora o tome da bi mogao da potpiše za crno-bele, ali na kraju je iapk otišao u Milan.
Uroš Bregar - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
SPORT
Srpske rukometašice bojkotuju reprezentaciju: „Nisu se ni javile – ni pojavile“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala