- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tri meseca kasnije UEFA priznala: Nemačka je oštećena

© AP Photo / Matthias SchraderNemačka
Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
Pratite nas
Evropska fudbalska federacija (UEFA) zvanično je priznala da je reprezentacija Nemačke oštećena u četvrtfinalu protiv selekcije Španije na Evropskom prvenstvu.
Fudbaleri Španije osvojili su Evropsko prvenstvo, ali je sada otkriveno da su imali veliku pomoć i to u četvrtfinalu protiv Nemačke koja je takođe bila jedan od favorita za titulu.
Sudijska komisija utvrdila je da je u produžetku za Nemce morao da bude dosuđen penal u momentu kada je Kukurelja igrao rukom posle šuta Džamala Musijale.
„Prateći UEFA pravila, igranje rukom u šesnaestercu koje zaustavlja loptu upućenu u gol mora da bude striktno kažnjeno, u većini slučajeva kaznenim udarcem. Osim u slučaju da je ruka igrača uz telo ili vrlo blizu tela. U ovom slučaju odbrambeni igrač je rukom zaustavio loptu koja je išla ka golu, rukom koja nije bila tako blizu tela, tako da je penal morao da bude dosuđen“, navodi se u izveštaju sudijske komisije.
Smatra se da je taj previd Entonija Tejlora, glavnog sudije iz Engleske, odredio ne samo tok meča nego i samog nastavka šampionata.
Prošlo je nekoliko minuta od sporne situacije, a potom je Merino dao gol koji se ispostavio odlučujući za polufinale.
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
SPORT
Nadal će igrati za Španiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala