- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Beogradska filharmonija 27. septembra otvara novu sezonu koncertom u čast Ivana Tasovca

© Foto : Sputnjiku ustupila Beogradska filharmonija/Marko ĐokovićBeogradska filharmonija sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom
Beogradska filharmonija sa šefom dirigentom Gabrijelom Felcom - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
Pratite nas
Beogradska filharmonija otvoriće novu sezonu 27. septembra u dvorani Kolarčeve zadužbine koncertom posvećenim uspomeni na Ivana Tasovca. Beogradski filharmoničari nastupiće pod vođstvom šefa-dirigenta Gabrijela Felca, saopšteno je iz te ustanove.
Beogradska filharmonija priprema petosatni maraton pod nazivom „Amadeus, Amadeus!“, u znaku jednog od najvećih muzičkih genijalaca, Volfganga Amadeusa Mocarta, a orkestru će se kao solistkinja pridružiti proslavljena pijanistkinja Jasminka Stančul.
Novi vek Beogradske filharmonije nastavlja se sezonom „Do poslednjeg takta“ i počinje nekim od najlepših Mocartovih kompozicija koje će filharmoničari svirati „do poslednjeg daha“, navedeno je u saopštenju.
Start maratonskog poduhvata biće uz zvuke serenade odnosno uz Gran partitu u Be-duru, a ljubitelje simfonija obradovaće one čuvene pod nazivom „Praška“i „Jupiter“.
Jasminka Stančul, draga gošća Beogradske filharmonije, austrijska pijanistkinja poreklom iz Srbije, izvodi uzbudljivi Koncert za klavir u de-molu, a do ponoći će se odbrojavati uz zvuke najpoznatije Mocartove kompozicije „Male noćne muzike“ i „Ponoćne serenade“.
Za samo 35 godina života, Volfgang Amadeus Mocart ostavio je neprocenjivo muzičko blago koje izaziva neprekidnju radost slušanja i sviranja.
Zajedno s već dokazanim muzičkim „maratoncem“, Gabrijelom Felcom, publika će u njegovoj muzici uživati od 19 časova, pa gotovo do ponoći, uz tri pauze između dela.
Ulaznice za svečano otvaranje filharmonijske sezone su odavno rasprodate, a one za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 18.00 sati na blagajni Kolarca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala