- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Beloruska vojska prikazala nove udarne dronove /foto/

© Press-služba prezidenta BelarusiPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2024
Pratite nas
Na vojnom poligonu u Brestskoj oblasti predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upoznao se sa borbenim mogućnostima beloruskog naprednog naoružanja i tehnike, među kojima su i udarni dronovi „čekan V“ i „berkut 3“.
Kako prenosi državna agencija Belta, na 230. kombinovanom poligonu Obuz-Lesnovski Lukašenku su prikazani modeli naprednog naoružanja, vojne i specijalne tehnike. Više od 30 vojnih beloruskih proizvoda predstavile su organizacije koje su deo Državnog komiteta za vojnu industriju i preduzeća odbrambenog sektora zemlje.
Glavni akcenat tokom prikaza bio je na beloruskim bespilotnim vazdušnim sistemima.
Državni komitet za vojnu industriju saopštio je da su 2024. godine razvijeni i uvedeni u upotrebu udarna bespilotna letelica „čekan V“i višefunkcionalna bespilotna letelica kratkog dometa „berkut 3“.
Dron „čekan V“ razvio je Vazduhoplovni remontni zavod i on je predviđen za potragu, otkrivanje i uništavanje stacionarnih ili sporo pokretnih zemaljskih objekata. Dronovi uključeni u kompleks (može ih biti od 7 do 10) su za jednokratnu upotrebu (kamikaze) sa dometom do 25 kilometara.
Bojeva jedinica drona je visoko-eksplozivna municija, težine 2,3 kilograma, sa preciznošću pogađanja manjom od 3 metra (kod analoga je od 5 do 10 metara).
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
RUSIJA
Lukašenko: Niko neće moći da osvoji Belorusiju - nismo mi mačji kašalj
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala