- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Snimak koji je izazvao buru: Nemački policajci jure i privode dečaka s palestinskom zastavom /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/Tviter/EsheruNemačka policija juri dete
Nemačka policija juri dete - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Pratite nas
Video snimak koji prikazuje nemačku policiju kako juri i privodi dete na propalestinskom protestu u Berlinu postao je viralan na internetu, a korisnici društvenih mreža bili su ogorčeni jer se maloletnik našao na meti policije.
Na snimku objavljenom na internetu u nedelju se vidi dečak star otprilike deset godina koji nosi palestinsku zastavu i beži od grupe naoružanih policajaca. Oni su ga na kraju uhvatili i odveli do policijskog kombija. Jasno se vidi da je dete uplakano i uplašeno.
Na snimku se čuju i svedoci ovog događaja koji viču „sram te bilo” i pozivaju na oslobađanje dečaka na nemačkom i arapskom jeziku. Vide se i mnogo drugi ljudi kako snimaju ovaj incident na mirnom skupu.
Iako se na snimku ne vidi da su policajci zgrabili dečaka ili ga povredili, situacija je izazvala salvu kritika na internetu. Korisnici na mreži Iks, Instagramu* i Fejsbuku* kritikovali su policajce jer su uplašili dete.
Jedan korisnik je pitao da li policija nema ništa preče od jurnjave deteta „zbog nošenja zastave“.
Drugi je napisao: „Zahvaljujući Palestini, sada znamo da su zapadne vrednosti o čovečnosti i slobodi lažne."
Mnogi su upoređivali postupke policajca sa nacistima iz vremena Drugog svetskog rata i optuživali Nemačku da je „saučesnik u genocidu Palestinaca“.
Dok neki na mrežama misle da je dečak možda podstakao poteru provocirajući policiju, većina se složila da su policajci otišli ​​predaleko.
„Izgleda da Nemačka ponovo pokazuje svoje staro lice. Ovaj film smo gledali dva puta, znate, ne radujem se trilogiji. Hvala ti, Palestino, što si pokazala ljudima u svetu kako izgledaju sloboda govora i demokratija“, napisao je drugi korisnik.
Nejasno je šta je dovelo do incidenta i da li je policija imala razloga da privede dete. Nemački mediji do sada, nisu izvestili o ovom događaju.
* Aktivnosti „Meta“ - društvene mreže Fejsbuk i Instagram zabranjene su u Rusiji kao ekstremističke.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala