- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruski šampioni vozili i osvojili medalje za srpski Sputnjik!

© Foto : Sputnjik METSputnjik Kraljevo, biciklizam
Sputnjik Kraljevo, biciklizam - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Pratite nas
Veliki uspeh na međunarodnoj sceni ostvarili su članovi BK Sputnjik MET iz Valjeva koji su u nedelju u blizini Turskog grada Rize nastupili na trkama svetskog Kupa klase C1 u planinskom biciklizmu.
Na ovom internacionalnom takmičenju boje valjevskog kluba u koji su prešli pre mesec dana, branili su MTB reprezentativci i šampioni Rusije: seniorska prvakinja ove zemlje Tatjana Sajtarova i juniorski šampion i vicešampion Vadim Gvozdarev i Jegor Titov.
Njihov dolazak u BK Sputnjik MET Valjevo zajedno sa trenerom Iljom Dišakovim je prvi internacionalni transfer Ruskih biciklista u bilo koji Srpski klub u poslednjih 40 godina. Na ovaj način BK Sputnjik MET je dobio pojačanja, a pružajući svu podršku, ovim takmičarima je omogućeno da u skladu sa propisima Svetske biciklističke federacije mogu nastupiti za Valjevski klub i na domaćoj i na međunarodnoj sceni uključujući i trke Svetskog kupa.
A na prvom nastupu, odmah su ostvareni vrhunski rezultati i prve pobede.
Najpre su juniori Gvozdarev i Titov, u konkurenciji 20 takmičara iz pet zemalja, na teškoj i zahtevnoj planinskoj stazi, sjajnom vožnjom već nakon prvog kruga pokazali raskošan talenat i dobru formu i već nakon prvih četiri km bilo je jasno da je pitanje zlatne i srebrne medalje odlučeno.
Od samog početka Ruski šampion u ovoj olimpijskoj disciplini planinskog biciklizma je krenuo jako, beskompromisno i tempom koji ostali nisu mogli da isprate. Odmah je napravio nedostižnu prednost za druge takmičare a njega je u početku pratio njegov klupski drug Titov koji je na žalost u drugom krugu proklizao i pao u jednoj krivini pa se nakon prevezenih 23 kilometra morao zadovoljiti osvajanjem drugog mesta.
Pobednik Gvozdarev i drugoplasirani Titov su na ovaj način ostvarili istorijski uspeh za jedan Srpski klub jer je ovo prvi dvostruki trijumf za jedan naš tim na trci koja se boduje za Svetski Kup i gde se osvajaju bodovi za rang listu svetske biciklističke federacije.
© Foto : Sputnjik METSputnjik Kraljevo, biciklizam
Sputnjik Kraljevo, biciklizam - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Sputnjik Kraljevo, biciklizam
Na ovaj način osvojena je prva zlatna i prva srebrna medalja medalja ove godine za srpski juniorski biciklizam što je veliki uspeh na međunarodnoj sceni.
A u ženskoj seniorskoj konkurenciji, za BK Sputnjik MET nastupila je ovogodišnja prvakinja Rusije u planinskom biciklizmu i reprezentativka ove zemlje Tatjana Sajtarova. Ona je već nakon prvog kruga pokazala svoje kvalitete i već tada imala tri minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu takmičarku iz Irana.
Tatjana Sajtarova je hrabrom vožnjom po klizavoj stazi demonstrirala sjajnu tehniku, jaku volju i snagu pa je zasluženo na stazi dugoj 24 kilometra zabeležila trijumf u trci Svetskog Kupa. I ovo je istorijski važan učinak za BK Sputnjik MET i Srpski biciklizam.
Plodotvorna saradnja sa sportskom biciklističkom školom Moskve doprinela je da Ruski biciklisti, uprkos zapadnih sportskih sankcija i ograničenja uvedenih za njihove sportiste, pokažu da su medju najboljima na svetu što je i na ovoj trci potvrdjeno, a BK Sputnjik MET Valjevo, za koji su ruski šampioni nastupali, je dobio svetski priznat i istorijski rezultat. Ovo i jeste potvrda da u Srbiji i u gradu na Kolubari žive dobri sportisti i dobri ljudi koji nisu zaboravili kada su naši sportisti i naša zemlja bili pod istim ovakvim nepravednim sankcijama. Sada je i na delu i na ovaj način, na sportskom polju, pokazana sjajna saradnja i realizacija višegodišnjih sportskih kontakta izmedju dva bratska naroda.
© Foto : Sputnjik METSputnjik Kraljevo, biciklizam
Sputnjik Kraljevo, biciklizam - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Sputnjik Kraljevo, biciklizam
© Foto : Sputnjik METSputnjik Kraljevo, biciklizam
Sputnjik Kraljevo, biciklizam - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
Sputnjik Kraljevo, biciklizam
Pobede na trkama Svetskog Kupa su vredne i nikada ne blede, pa je biciklistički klub SPUTNJIK MET postao jedan od retkih koji su imali dvostruke trijumfe medju juniorima, kao i pobedu i u seniorskoj konkurenciji, zahvaljujući čemu će Valjevski mladi takmičari ovog kluba sada imati i sportski cilj kojem treba težiti, ali i mogućnost da treniraju i nauče puno više o tajnama biciklističkog sporta od svojih starijih klupskih drugova iz Moskve. U iščekivanju novih medjunarodnih trka, svi u BK Sputnjik MET se raduju saradnji, pozivu i skorom odlasku u Moskvu gde će neki od njih, zajedno sa trenerom Hadži Zoranom Jelićem biti gosti najbolje biciklističke škole u Rusiji u MTB biciklizmu.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2024
SPORT
Posle fudbala – velika bura u tenisu: „Zanima ih samo novac – ako ne igramo kazniće nas“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala