- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Hezbolah ispalio više od 100 raketa na sever Izraela, izraelske snage odgovorile vazdušnim udarima

© AP Photo / Gil NechushtanPosledice raketnog udara na sever Izraela.
Posledice raketnog udara na sever Izraela. - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
Pratite nas
Hezbolah je sa libanske teritorije tokom noći rano jutros ispalio više od 100 raketa na severni Izrael, dok izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prete intenziviranjem napada, saopštila je izraelska vojska.
Neke od 85 jutros ispaljenih raketa Hezbolaha su presretnute, dok su neke pogodile Kirjat Bialik u blizini Haife i Morešeta, zajednice u Donjoj Galileji, prenosi „Tajms of Izrael“.
U napadu na Kirjat Bialik, prema saopštenju izraelske vojske, ranjene su tri osobe i naneta je materijalna šteta. Hezbolah je saopštio da je gađao objekat kompanije „Rafael“ koja proizvodi odbrambene sisteme u oblasti Haife.
U međuvremenu, izraelska vojska je saopštila da gađa mete Hezbolaha u Libanu nakon prvog odgovora tog libanskog pokreta na smrtonosne eksplozije pejdžera i voki-tokija pripadnika Hezbolaha u Libanu pre nekoliko dana.
U saopštenju izraelske vojske se navodi da vazdušna odbrana Izraela ostaje na nivou visoke uzbune i upozorava da će se izraelski vazdušni napadi na Hezbolah nastaviti i pojačati.
Prethodno je izraelska vojska saopštila da je Hezbolah tokom noći ispalio 24 rakete na sever Izraela i da ih je sve presrela protivvazdušna odbrana.

Stejt department pozvao Amerikance da napuste Liban

Američki Stejt department pozvao je Amerikance u Libanu da napuste tu zemlju zbog eskalacije sukoba između Izraela i Hezbolaha.
„Zbog nepredvidive prirode tekućeg sukoba između Hezbolaha i Izraela i nedavnih eksplozija širom Libana, uključujući Bejrut, američka ambasada poziva građane SAD da napuste Liban dok su komercijalni letovi još uvek dostupni“, naveo je Stejt department u saopštenju.
Komercijalni letovi su trenutno dostupni, ali sa smanjenim kapacitetom.
Ako se bezbednosna situacija pogorša, komercijalne isporuke mogu da postanu nedostupne.
U saopštenju se dodaje da američka ambasada možda neće moći da pomogne građanima SAD koji odluče da ostanu u Libanu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala