- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Evroliga uvodi nova pravila

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarka
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
Pratite nas
U novoj sezoni Evrolige koja startuje trećeg oktobra biće uvedena nova pravila koja bi trebalo da utakmice učine pravednijim.
Početak nove sezone Evrolige se približio, a čelnici takmičenja pred prve utakmice obavestili su javnost o promeni pravila.
Prvo pravilo tiče se toga da će sudije biti u mogućnosti da pogledaju snimak i utvrde da li je lopta vraćena preko polovine terena u poslednja dva minuta poslednje četvrtine kao i poslednja dva minuta produžetka. Treneri će za takve situacije moći da traže čelendž u bilo kom momentu meča.
Drugo pravilo vezano je za sudijsko podbacivanje i prelaženje polukruga. Ukoliko dođe do prekršaja pravila više nema podbacivanja što znači da će igrač kod koga je lopta imati posed odnosno njegova ekipa će imati 24 sekunde za napad.
U slučaju da se prekršaj napravio u prednjem polju na drugoj strani terena tada se lopta vraća u zadnje polje.
U novoj sezoni Evrolige igrač odbrane biće van odbrambenog polukruga ukoliko mu je noga podignuta iznad linije, što do sada nije bio slučaj.
Na početku nove sezone Partizan trećeg oktobra gostuje Baskoniji, dok će Crvena Zvezda dan kasnije igrati protiv Pariza u tom gradu.
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
SPORT
Kad ti Pešićevi Orlovi dođu glave...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala