- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdan za Sputnjik o uticaju Dude, Karija i Žoca za uspeh u NBA: „Neizmerno sam im zahvalan“

© Sputnik / Strahinja KlisarićBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaške reprezentacije Srbije, otvorio je osmi po redu kamp koji nosi njegovo ime, a odgovorio je i na pitanje Sputnjika koliko je za njegov uspeh i što je bitno ime u NBA ligi, zaslužno što je sarađivao sa najboljim srpskim trenerima – Dudom Ivkovićem, Željkom Obradovićem, Svetislavom Pešićem...
„Neverovatno je koliko svako ima, koliko je svako iskusan na neki svoj način, koliko ima taj način edukacije. Drže se nekog svog pravca i to je neka njihova sličnost. Uporni su u tome i mislim da na taj način, tim njihovim autoritetom, uspeju da promene tu neku naviku koja je u presudnom značaju kod nekih igrača. Meni su dosta pomogli i neizmerno sam zahvalan na tome“, odgovorio je Bogdan na pitanje reportera Sputnjika na otvaranju osmog po redu kampa „Bogdan Bogdanović“.
Jasno je da je veliki uticaj na njegovu karijeru imao i Duško Vujošević s kojim je stekao afirmaciju u Partizanu, kao i kasnije selektor Orlova legendarni Aleksandar Đorđević.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
SPORT
Crveni alarm iz Nemačke: „Ubijaju nas“
Zagolicao si maštu navijača, možemo li da očekujemo tvoj povratak na kraju karijere?
„Na kraju karijere teško (smeh). Samo sam hteo sam da pošaljem podršku klubu u kom sam počeo profesionalnu karijeru. Svi znamo koliko volim Partizan, trenirao sam u njihovoj sali. Obezbedili su mi uslove za trening. Hteo sam da pošaljem poruku zahvalnosti. Znam da svi čekuju obećanje i ovo i ono, ali moj fokus je trenutno NBA, fokusiran sam da budem što bolji gore, da se ostvarim. Kad dođe vreme za ispunjenje obećanja, sigurno će i tu presuditi emocije“.
Rekao si da ne veruješ selekotur Svetislavu Pešiću nakon što je obelodanio da više neće biti selektor Srbije. Da li ste se čuli posle te tvoje izjave?
„Čuli smo se. Poslao sam mu jedan od mojih prvih intervjua u kojem sam rekao da bih želeo da me trenira Pešić. Samo sam mu to poslao“.
Košarka - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2024
SPORT
Evroliga uvodi nova pravila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala