- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Sutra izmeštanje granate zaostale iz Prvog svetskog rata iz centra Beograda

© Sputnik / Lola ĐorđevićSektor za vanredne situacije-MUP Srbije
Sektor za vanredne situacije-MUP Srbije  - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2024
Pratite nas
Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova će u nedelju, 22. septembra vršiti izmeštanje artiljerijske granate zaostale iz Prvog svetskog rata sa lokacije u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, na bezbednu lokaciju van grada gde će biti uništena, saopštio je MUP.
Građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije od danas dele flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja ove zaostale granate.
Kako je navedeno, neutralizacija i izmeštanje granate biće izvedeni 22. septembra od 8 do 12 časova sa lokacije Vlajkovićeva 3.
Stanari zgrada u ulicama Vlajkovićeva, Trg Nikole Pašića, Kosovska, Majke Jevrosime, Svetogorska i Kondina do 21. septembra treba da uklone svoja parkirana vozila iz svih ulica koje ograničavaju Dom Narodne Skupštine Srbije i to Vlakovićeva (od 1 do 19), Kosovska (broj 17-51) i Trg Nikole Pašića, a u suprotnom će vozila biti premeštena na parking na Slaviji i Starom Sajmištu.
Građani, ukoliko su u mogućnosti, treba da napuste svoje stanove u vremenu od 8 do 11 časova, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i udalje se od prozora, navodi MUP.
Građani treba da se pridržavaju svih naredbi i uputstava nadležnih organa i da prate informacije koje se upućuju preko sredstava javnog informisanja i nadležnih organa.
Granata u Vlajkovićevoj otkrivena je 18. septembra prilikom radova na izgradnji podzemne garaže.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala