- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Isplovili ratni brodovi: Rusija i Kina uvežbavaju zajedničku odbranu na moru

© Sputnik / Vasilij Batanov / Uđi u bazu fotografijaRatna mornarica Rusije
Ratna mornarica Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2024
Pratite nas
Rusko-kineske pomorske vojne vežbe „Bejbu/Saradnja – 2024“ počele su u Tihookeanskoj floti, saopštila je pres-služba flote.
„Zajednički odred ratnih brodova Tihookeanske flote i Ratne mornarice Kine isplovio je na more iz Vladivostoka u cilju održavanja zajedničke rusko-kineske pomorske vojne vežbe 'Bejbu/Saradnja – 2024“. Pre nego što je odred ratnih brodova dve zemlje napustio bazu, održano je svečano postrojavanje i rukovodioci s obe strane su objavili da počinju zajedničke vežbe“, navodi se u saopštenju.
U toku sledeće nedelje zajednički odred brodova će u Japanskom moru uvežbavati odbijanje napada uslovnog protivnika iz vazduha, sa vode i podvodne sredine, izvešće zajedničko manevrisanje i odbranu u nezaštićenom području. Posade brodova izvešće artiljerijsku paljbu i niz vežbi uz upotrebu PVO i protvpodmorničkog naoružanja.
Sa ruske strane u vežbama učestvuju veliki protivpodmornički brodovi „Admiral Pantelejev“ i „Admiral Tribuc“, mali protivpodmornički brodovi MPK-82 i MPK-107, kao i mali raketni brod „Smerč“ Tihookeanske flote. Iz Ratne mornarice Narodne oslobodilačke armije Kine u vežbe su uključeni razarači „Sining“ i „Vusi“, fregata „Ling Ji“ i brod za snabdevanje „Taihu“.
Kineski brodovi stigli su u Vladivostok u sredu.
Parada Ratne mornarice Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
RUSIJA
Ratne mornarice Rusije i Kine izvele zajedničke vežbe u Japanskom moru /video/
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala