- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Avramovićev sjajan debi u Rusiji – odmah među najboljima

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2024
Pratite nas
Aleksa Avramović, srpski košarkaš, debitovao je za CSKA u VTB ligi u meču protiv Uniksa iz Kazanja, a njegov tim slavio je rezultatom 71:55.
Već u pripremnom periodu Aleksa Avramović pokazao je da će biti jedan od lidera u CSKA, a na samom početku VTB lige opravdao je očekivanja.
Srpski reprezentativac imao je indek korisnosti 20 što je drugi najveći indeks u oba tima, a ispred njega bio je samo Amat Mbaje koji je stigao do brojke 21.
Avramović je na parketu proveo nešto više od 27 minuta u igri, a za to vreme upisao je 14 poena, četiri skoka i pet asistencija. Pored tofa zabeležio je i jednu ukradenu loptu.
Šutirao je 3/5 za dva poena, odnosno 2/5 za tri poena, a dva od četiri puta bio je precizan sa linije za slobodna bacanja.
Košarkaši CSKA nisu dobro otvorili meč, posle prve deonice bili su u zaostatku i postigli su svega 10 poena, ali u drugoj deonici uspeli su da zaustave goste. Prvo poluvreme nije bilo naročito efikasno za oba tima, ali se sve promenilo u naredne dve četvrtine.
Najbolje je domaći tim odigrao treću deonicu posle koje su nastavili da igraju u dobrom ritmu i tako su pobedom započeli prvenstvo u Rusiji.
Trener Željko Obradović pozdravlja navijače  - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2024
SPORT
Partizan igra generalku pred 40.000 ljudi – na otvorenom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala