- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Koncentracioni logori kod ruske granice: Razotkriveni zločini ukrajinske vojske

© Sputnik / Natalia SeliverstovaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
Pratite nas
Kijev se već odavno oslanja na terorizam, iza svih dejstava Ukrajine stoje Vašington i London, uključujući i u kontekstu mogućeg planiranja napada na Kursku nuklearnu elektranu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
„Kijevski režim se odavno oslanja na terorizam. On preti celom svetu nepredvidivim i izuzetno opasnim posledicama. Sudeći po fotografijama objavljenim na ukrajinskim resursima, radi se o fotografijama Kurske nuklearne elektrane, one su snimljene sa udaljenosti od nekoliko kilometara sa izviđačkog drona Oružanih snaga Ukrajine, Kijev nije odustao od ideje da izvede napad na ovaj civilni infrastrukturni objekat... Iza svih ovih zločina kijevskog režima stoje, pre svega, Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija“, rekla je Zaharova na brifingu.
Kako je naglasila, to svedoči o pravoj suštini kijevskog režima, kao i o „odsustvu i najmanje veze sa demokratijom, zakonitošću i legitimitetom“.
„Oni su sa isključivo nacionalističke agende i nacionalističke diktature prešli na sadašnje direktne terorističke aktivnosti“, ocenila je ona.
Ranije je direktor „Rosatoma“ Aleksej Lihačov izjavio da se Kurska nuklearna elektrana u avgustu našla pod jakim napadom ukrajinskih oružanih snaga. Prema njegovim rečima, „ukrajinske vlasti nisu krile namere da žele da je zauzmu silom“.

O koncentracionim logorima

Prema njegnim rečima, ukrajinska vojska odavno se pretvorila u nacističku vojsku.
Kako se navodi u deklasifikovanom izveštaju generalnog inspektora Ministarstva odbrane SAD, američka vojska obučavala je jedinicu Oružanih snaga Ukrajine koja je mogla grubo da krši ljudska prava.
„Ako je to priznao Pentagon, onda možete zamisliti šta su zapravo radili Pentagonovi instruktori ili pomoćnici... Zašto je trebalo čekati na ovaj izveštaj, nejasno je, jer samo ludak ne zna za kršenje ljudskih prava u Ukrajini“, istakla je Zaharova.
Ona je dodala da se u izveštaju ne navodi o kojoj jedinici je reč.
„To nije ni važno – ukrajinske oružane snage su se odavno pretvorile u nacističku vojsku koja čini gnusne zločine nad civilima“, navela je ona.
Kako je napomenula, nacistički simboli i slogani militanata Oružanih snaga Ukrajine dokumentovani u zapadnim medijima i brojnim video-snimcima, a Moskva ima informacije o tome da su ukrajinske snage u ruskom pograničnom regionu napravile nešto poput koncentracionih logora, u koje smeštaju lokalno stanovništvo.
„Postoje podaci, dokazi da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine u ruskim pograničnim oblastima napravili neke koncentracione logore, gde pod pretnjim smeštaju meštane koji iz raznih razloga nisu mogli da odu iz nebezbednih oblasti“, naglasila je Zaharova.
„Ruski organi bezbednosti nastavljaju da dobijaju informacije o slučajevima prisilne deportacije od strane banderovaca u Ukrajinu stanovnika Kurske oblasti koji nisu stigli da se evakuišu. To je, podsećam, inače, tipična praksa nemačkih fašističkih okupatora. Da li se sećate kako su terali sovjetske ljude, građane Sovjetskog Saveza, u ropstvo“, zaključila je diplomata.
Kurska nuklearna elektrana u Kurčatovu - Sputnik Srbija, 1920, 06.09.2024
RUSIJA
Šef „Rosatoma“: Nema sumnje da je Kijev planirao da zauzme Kursku nuklearku
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala