- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Završeno istorijsko prvo kolo Lige šampiona – Zvezda ostala ispod crte

© Sputnik / Petar MilovanovićLiga šampiona, Crvena zvezda - Benfika
Liga šampiona, Crvena zvezda - Benfika - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
Pratite nas
Završeno je prvo kolo Lige šampiona u novom formatu, a jedini srpski predstavnik Crvena zvezda na prvoj tabeli nalazi se na 25. mestu.
Istorijsko prvo kolo Lige šampiona u novom formatu donelo je puno uzbuđenja i golova, a definitivno su se izdvojili fudbaleri Bajerna koji su pobedili Dinamo rezultatom 9:2 i tako postalo prvi tim ikada koji je u elitnom takmičenju na jednoj utakmici upisao devet golova.
Od ove sezone svi klubovi nalaze se na istoj tabeli, a direktan prolaz u osminu finala obezbeđuje osam najboljih timova, dok se timovi od devete do 24. pozicije bore u plej-ofu, a ostali od 25. mesta ispadaju iz takmičenja.
Posle poraza od Benfike (2:1) Crvena zvezda nalazi se upravo na 25. mestu, odnosno srpski tim je prvi ispod crte.
Isti učinak kao Zvezda imaju i Barselona, Lajpcig i Šturm, ali se sva tri tima nalaze ispred crveno-belih na tabeli.
Ukoliko timovi imaju isti broj bodova, naredni kriterijum koji se gleda je gol-razlika. Ova četiri tima jednaka su i po tome pa je tako morao da se gleda sledeći kriterijum odnosno broj postignutih golova. Zvezda, Lajpcig, Barselona i Šturm izjednačeni su i u tim parametrima pa se tako otišlo još dalje.
Naredni kriterijum koji se gleda jeste broj u gostima. S obzirom na to da je Zvezda igrala kod kuće, a ostala tri tima sa istim učinkom u gostima gde su dali po gol jasno je zbog čega su zauzeli bolje pozicije na tabeli.
Ukoliko se desi da su i ovi parametri izjeddnačeni gledaju se redom broj pobeda, broj pobeda u gostima, fer-plej bodovi odnosno oduzimanje tri boda za crveni karton, a jedan za žuti, a na kraju bi poziciju mogao da odredi čak i klupski koeficijent ukoliko su neki timovi u svim navedenim parametrima izjednačeni.
Trenutna tabela ipak ne mora ništa da znači jer je takmičenje tek počelo i ima mnogo vremena za promene na njoj. Fudbaleri Zvezde utisak i mesto na tabeli probaće da poprave prvog oktobra kada u Milanu igraju protiv Intera.
Novak Simović - Sputnik Srbija, 1920, 20.09.2024
SPORT
Određen sudija za 174. večiti derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala