- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ovo je rat! Oglasio se lider Hezbolaha

© AP Photo / Hussein MallaHasan Nasralah
Hasan Nasralah - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
Pratite nas
Neprijatelj je ugrozivši živote hiljada libanskih civila prešao sve crvene linije, rekao je lider Hezbolaha Hasan Nasralah povodom dvodnevnih masovnih eksplozija komunikacionih uređaja koje koriste pripadnici te grupe u kojima je stradalo, prema podacima libanskog ministarstva zdravlja, 37 osoba, dok je ranjeno skoro 3.000.
Nasralah je naglasio da ovaj zločin predstavlja veliku terorističku operaciju, čin genocida i masakra, i ravan je objavi rata.
Generalni sekretar libanskog dodao je da je u toku velika humanitarna i moralna bitka, bez presedana na nacionalnom i ljudskom nivou.
„Neprijatelj je prešao sve crvene linije – u utorak je, ne mareći ni za šta, razneo hiljade pejdžera, ne misleći da su se njihovi vlasnici nalazili na mestima na kojima se nalaze i civili. Usled agresije poginulo je na desetine mučenika, uključujući decu i žene, a hiljade je ranjeno“, podsetio je on.
Istakao je da je neprijatelj znao da je 4.000 uređaja razdeljeno među pripadnicima Hezbolaha i dodao da to znači da je namerno hteo da ubije četiri hiljade ljudi u jednom minutu.
„Već sledećeg dana hteli su da unište hiljade onih koji su imali voki-tokije, nameravajući da u roku od dva dana ubiju pet hiljada ljudi. Nema sumnje da smo pretrpeli ozbiljan bezbednosni i humanitarni udar, nezabeležen u istoriji našeg otpora, a možda i u istoriji sukoba sa neprijateljem. Zadobili smo ozbiljan udarac, ali ovo je rat i shvatamo da neprijatelj ima tehnološku prednost, pogotovo što ga podržavaju Amerika i Zapad“, rekao je Nasralah.
Dodao je da su prethodna dva dana predstavljala veliko iskušenje za Hezbolah.
„Prebrodićemo dostojanstveno – važno je da nas ovaj udarac nije i neće slomiti“, zaključio je on.
Liban okrivljuje Izrael za detonacije uređaja.
„Ajfon“ prve generacije - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
RUSIJA
Probudili smo se u novom svetu: Ruski stručnjak upozorio da i ajfon može da ubije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala