Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Đurić sa zvaničnikom Stejt Departmenta: Srbi na KiM suočavaju se sa nezapamćenim terorom

© Tanjug / MSPMinistar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i pomoćnica državnog sekretara za međunarodne organizacije u Stejt departmentu Mišel Sison
Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i pomoćnica državnog sekretara za međunarodne organizacije u Stejt departmentu Mišel Sison  - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas u Vašingtonu sa pomoćnicom državnog sekretara za međunarodne organizacije u Stejt departmentu Mišel Sison sa kojom je razgovarao i o situaciji na Kosovu i Metohiji.
Đurić je naglasio da se Srbi u našoj južnoj pokrajini susreću sa nezapamćenim terorom od strane Kurtijevog režima, i da se iz dana u dan suočavaju sa narušavanjem osnovnih ljudskih, ekonomskih i političkih prava, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
S tim u vezi, Đurić je rekao da se Beograd zalaže za mir u regionu i dijalog kao mehanizam opstanka Srba na Kosovu i Metohiji, ali da će, kroz mere koje su nedavno predložene od strane Vlade Srbije, nastaviti da insistira na primeni do sada postignutih sporazuma.
„Nastavićemo da apelujemo na celu međunarodnu zajednicu da ponovo proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine postave visoko na svojoj političkoj agendi“, poručio je ministar Đurić.
Imajući to u vidu, šef srpske diplomatije posebno je naglasio važnost uloge Unmika, kao nosioca okvira za održavanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.
Na sastanku je bilo reči i o najaktuelnijim političkim i međunarodnim temama, kao i o saradnji u multilateralnim organizacijama i forumima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala