- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Blamaža završena otkazom – Hrvati morali da reaguju posle debakla

© AP Photo / Matthias SchraderBajern Dinamo
Bajern Dinamo - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
Pratite nas
Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba dao je otkaz treneru Sergeju Jakiroviću posle nezapamćenog poraza od Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona rezultatom 9:2.
Kako to obično biva posle debakla, neko mora da preuzme odgovornost i bilo je očekivano da će to biti Sergej Jakirović, fudbalski stručnjak iz Bosne i Hercegovine.
Jasno je da je za otkaz Jakirovića ključan bio poraz od Bajerna na startu Lige šampiona, ali bila je to samo kap koja je prelila očigledno već punu čašu jer Dinamo ne blista od početka sezone ni u domaćem šampionatu.
Jakirović je klub iz Zagreba vodio na 60 utakmica, a ekipa je sa njim ostvarila 41 trijumf, devet remija i deset poraza.
„Pre svega, želim da zahvalim Sergeju Jakiroviću za sve rezultate koje je postigao. Imali smo ugodnu saradnju, na mene je ostavio utisak kvalitetne osobe i želim mu puno sreće u daljoj karijeri. Najvažnije je u ovakvim situacijama da ostanemo ljudi i da interes Dinama stavimo na prvo mesto. Na svima nama je sada da donesemo kvalitetnu odluku o novom treneru u ovom nezgodnom trenutku po Dinamo i da se vratimo na pobedničke staze“, naveo je Velimir Zajec, predsednik kluba.
Ekipu će u narednom periodu voditi Sandro Perković koji je Jakiroviću bio pomoćnik.
Stručnjak iz BiH nije imao lak zadatak kada je prošle godine preuzeo tim od Igora Bišćana, međutim za katastrofalnih 9:2 neko je morao da odgovora.
Igor Kolaković - Sputnik Srbija, 1920, 19.09.2024
SPORT
Srbija ostala bez selektora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala