- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal ponovo želi da igra za Španiju – „Postoji mogućnost da bude u timu“

© AP Photo / Adam IhseRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2024
Pratite nas
Rafael Nadal otkazao je učešće na Lejver kupu i to je podgrejalo sumnje da je kraj karijere „Bika sa Majorke“ sve bliži, a o njegovom povratku na teren govorio je David Ferer, selektor Dejvis kup reprezentacije Španije, koji je najavio da bi Nadal mogao da igra za Španiju krajem godine.
Najavio je prošle godine Rafael Nadal da će ovo biti njegova poslednja sezona, ali kako ona odmiče španski teniser ne želi da priča o penziji. Nije poznato koji turnir će „kralj šljake“ odigrati sleeći, ali nazire se to da možemo da ga vidimo na Dejvis kupu.
O tome je govorio i David Ferer koji veruje da bi Rafa voleo da ponovo igra za Španiju.
„Već sam pričao sa Rafom ali nije ništa dogovoreno. Postoji mogućnost da bude u timu. Njegov cilj u ovoj godini je bio Pariz, od tada ne igra. Potrebni su mu odmor i vreme sa porodicom, tako da sada nije trenutak za poziv. Pričaću sa njim kasnije. Najvažnije je da bude dobro. Ako bude kako treba u novembru, on će sigurno biti među igračima na koje ću računati“, rekao je Ferer.
„Bik sa Majorke“ za reprezentaciju Španije na Dejvis kupu nije igrao punih pet godina, a te 2019. je sa saigračima osvojio titulu.
Ove godine Španci će se boriti za novu titulu jer ih je u grupnoj fazi predvodio Karlos Alkaras sa kojim su pobedili Francusku, Australiju i Češku. U četvrtfinalu igraće protiv Argentinom ili Australijom.
Ukoliko Nadal odluči da se odazove i bude spreman da igra na Dejvis kupu u novembru ne bi bilo iznenađenje da se upravo na taj način oprosti od tenisa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2024
SPORT
Đoković: Sve što sam ostvario je zbog toga odakle sam – imamo ratnički duh i nikad se ne predajemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala