- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Duma: Politika Bajdena, Makrona i Šolca prema Rusiji može dovesti do svetskog rata

© Sputnik / Natalья SeliverstovaDuma
Duma - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2024
Pratite nas
Politika američkog predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona i nemačkog kancelara Olafa Šolca prema Rusiji može da dovede do svetskog ili nuklearnog rata. To se ne sme dopustiti, rekao je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.
Podsetimo, zapadni mediji su nedavno objavili da bi SAD i Velika Britanija planiraju da tokom Generalne skupštine UN u nedelji kada učestvuju svetski lideri (24-30. septembra) mogli da objave da daju Kijevu dozvolu da zapadnim oružjem gađa objekte u dubini ruske teritorije.
„Bajden, Makron, Šolc razmatraju pitanje primene visoko preciznog oružja za udare na teritoriju Rusije, što može dovesti do tragične situacije. I oni će jednostavno pokrenuti svetski rat, nuklearni. To se ne sme raditi. Oni ne shvataju šta može da se dogodi“, rekao je Volodin u intervjuu za „Komsomoljsku pravdu“.
Kako je istakao, Rusija će zaštititi svoje građane i predsednik Vladimir Putin će učiniti sve što je u njegovoj moći u tom cilju.
Podsetimo, Putin je ranije izjavio da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine.
Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se budi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.
Lovac MiG-31 nosi hipersoničnu raketu kindžal - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2024
RUSIJA
Moskva upozorava Zapad: Imamo čime da odgovorimo – spremno je moćno oružje
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala