- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: Mračne prognoze za Evropu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaLogo Centralne evropske banke u Frankfurtu
Logo Centralne evropske banke u Frankfurtu - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2024
Pratite nas
Bugarski novinar Vasil Vasilev izjavio je da je čak i bivši šef Evropske centralne banke Mario Dragi izneo mračne prognoze u vezi s perspektivama evropske privrede. Kako je naveo, Dragi je nedavno upozorio Brisel da postoji opasnost da Unija može da upadne u sporu agoniju ukoliko ne preduzme određene mere i ne poveća ekonomski rast.
„Da bi predupredila krah EU je navodno potrebno 800 milijardi evra investicija. A Brisel ih nema i neće ih imati“, rekao je Vasilev za TV „Evrokom“.
On ukazuje i da republikanski kandidat za američkog predsednika Donald Tramp iznosi planove o tome da Ukrajinu treba da obnavlja Evropa.
Kandidat za potpredsednika Džej Di Vens je naveo da je to zadatak Nemačke i drugih zemalja EU između ostalog i zbog toga što, za razliku od SAD, Evropa nije dovoljno finansirala Ukrajinu.
„Baš fino, zar ne? Ako na EU svale to breme ona neće ni godinu dana izdržati. Banka ‘Morgan Stenli’ upozorava na pad evra. Pesimističko raspoloženje raste zbog nesposobnog rukovodstva EU“, zaključio je novinar.
Zastave Ukrajine i SAD-a - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2023
RUSIJA
Zapad je umoran od Ukrajine, sprema se za poraz
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala