- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"To nije naša stvar": Kremlj prokomentarisao atentat na Trampa

© Sputnik / Evgeny BiyatovPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Kremlj prati informacije koje stižu iz Sjedinjenih Država uoči predsedničkih izbora i u vezi sa drugim pokušajem atentata na Donalda Trampa, rekao je na brifingu predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov.

"To zapravo nije naša stvar. Pratimo informacije koje dolaze iz Sjedinjenih Država", rekao je on, komentarišući vesti o drugom pokušaju atentata na američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

„Vidimo da je tamo napeta situacija, između političkih rivala, politička borba se zaoštrava, upotrebljene su različite metode. Pažljivo pratimo, ali mi se u to nikada ni na koji način nismo mešali i ne mešamo se ni sada“, rekao je Peskov.
Komentarišući potencijalnu povezanost napadača Rajana Veslija Ruta sa Ukrajinom, on je istakao: „Pre svega, to bi trebalo da bude velika briga i glavobolja američkih specijalnih službi“.
Ranije je TV „Foks Njuz“, pozivajući se na izvore objavio da je zbog pokušaja ubistva bivšeg predsednika SAD uhapšen 58-godišnji Rajan Vesli Raut, stanovnik Havaja.
Do pucnjave je došlo u nedelju u golf-klubu gde se nalazio Tramp. Prema policijskim podacima, pripadnici Tajne službe otvorili su vatru na uljeza koji se krio u žbunju. Muškarac je pokušao da pobegne automobilom, ali je uhapšen. Na mestu gde je primećen nađena je jurišna puška AK-47 sa optičkim nišanom, dva ruksaka i kamera GoPRro. U istragu se uključio i FBI, američke vlasti ocenjuju incident kao pokušaj ubistva Trampa.
Ovo je već drugi pokušaj ubistva Trampa. Prvi se dogodio sredinom jula tokom javnog obraćanja na mitingu u Pensilvaniji, kada je Tramp pogođen u uho. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dve osobe su teško povređene.
Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama održaće se 5. novembra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala