Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Održan protestni skup dela prosvetnih radnika u Beogradu, normalizovan saobraćaj

© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaPrazna učionica nakon proglašene pandemije koronavirusa
Prazna učionica nakon proglašene pandemije koronavirusa - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Protestni skup dela radnika zaposlenih u prosveti u parku Manjež u Beogradu koji je počeo u podne završen je, a saobraćaj u Nemanjinoj ulici, ispred Ministarstva prosvete je normalizovan.
Predstavnici četiri sindikata u prosveti — Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosveti Srbije — ponovili su zahteve, a osnovni koji traže od Vlade je da se njihove plate povećaju toliko da dostignu republički prosek, kao i da povećanje plate bude u jednakom procentu za sve zaposlene u prosveti, za nastavni i nenastavni kadar.
Takođe traže da se u skladu s dogovorom s Vladom Srbije predložene izmene i dopune Krivičnog zakonika, kojima se traže strože kazne za napade na nastavnike, nađu na javnoj raspravi i da budu usvojene u Skupštini po hitnom postupku.
Prosvetari traže i da se do kraja 2024. godine, uz konsultacije sa reprezentativnim sindikatima, izmeni Uredba o koeficijentima za obračun i isplatu plata zaposlenih u javnim službama, u skladu sa potpisanim Protokolom, kao i da se zaposlenima u obrazovanju isplati Novogodišnja nagrada u skladu sa Posebnim kolektivnim ugovorom.
Premijer Miloš Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SRBIJA
Vučević: Štrajk u 37 odsto škola, dali smo korektnu ponudu za povećanje plata
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala