- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Poslednja linija odbrane u – žbunju: Kako izgleda zavera vladara Zapada protiv ostatka sveta

© Tanjug / AP Photo/Lynne SladkyPoliucajci ispred glof kluba Donalda Trampa.
Poliucajci ispred glof kluba Donalda Trampa. - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Atentator na Donalda Trampa je očigledno povezan i sa američkim i sa ukrajinskim službama jer ono što je radio, poput regrutovanja dobrovoljaca, ne bi mogao da radi bez podrške obaveštajnih struktura, kaže za Sputnjik politikolog Aleksandar Pavić.
Bivši predsednik SAD i predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp za dlaku je izbegao novi pokušaj ubistva, kada su agenti Tajne službe otvorili vatru na atentatora koji se krio u žbunju Trampovog golf terena na Floridi.
Agenti su atentatora otkrili pošto je kroz ogradu terena za golf proturio cev puške, najmanje 250 metara od Trampa.

Atentator na Trampa imao podršku američke duboke države

Osumnjičeni za pokušaj ubistva identifikovan je kao Rajan Vesli Rut, građevinski radnik sa Havaja rođen 1966. godine. Rut je posećivao Ukrajinu i podržao vlasti u Kijevu.
Kako ističe „Njujork tajms“, Rut je pokušao da promoviše ideju o slanju američkih veterana iz sukoba u Avganistanu u Ukrajinu, a takođe je izrazila želju da se lično bori na strani Kijeva.
Rut je imao prohodnost u Ukrajini što nije moguće bez podrške američke duboke države koja podržava postmajdanski režim Zelenskog i on je bio čovek koji je izuzetno podoban ukrajinskom projektu američke duboke države, dodaje Pavić.
„Tramp, između ostalog, zagovara mirno rešenje i da se priznaju ruski ratni dobici u Ukrajini, i kako je rekao njegov kandidat za potpredsednika, da se dogovori da Ukrajina ne može biti članica NATO, a to je sve nešto što ne odgovara tom proukrajinskom lobiju. U stvari, politici Bajdena, Kamale Haris, Hilari Klinton i Blinkena i cele te neoliberalne i neokonzervativne duboke države tako da je tu jasna sprega što se toga tiče. I naravno, Tramp će imati velikih problema sa svojim obezbeđenjem kad ga štiti tajna služba američka. Videli smo propuste koji su napravljeni nakon prvog pokušaja atentata.“
Pošto je Rut znao vreme kad će Tramp igrati golf, može se opravdano posumnjati da je dobio informaciju iz samog Trampovog bezbednosnog okruženja, ističe Pavić.

Strategija stvaranja haosa

Prema Paviću, novi neuspeli atentat na Trampa samo je deo strategije stvaranja atmosfere haosa koju aktivno promoviše američka duboka država u interesu Demokratske partije.
Jer oni su vrlo svesni opasnosti da bi mogao ponovo biti tesan izborni rezultat čak i da mogu izgubiti, a znaju da tesan rezultat Trampove pristalice neće prihvatiti i zato već sada stvaraju uslove za pravljenje atmosfere haosa koji bi išao i do nekog građanskog sukoba, dodaje Pavić.
„To je deo njihove šire strategije stvaranja haosa po svetu zato što je to njihova poslednja linija odbrane gubitku moći i uticaja. I u samoj Americi, i na globalnom planu. I kao što podstiču rat svuda gde mogu, tako je očigledno i da podstiču i potencijal za unutrašnji sukob u samoj Americi. I ovaj čovek je očigledno agent toga, da li svesni ili nesvesni, to čak nije ni bitno“.

Zavera vladara Zapada protiv ostatka sveta

Mnogo je stvari nejasno u vezi sa poslednjim pokušajem atentata na Trampa i mnoge od njih nikad nećemo saznati, jer američka država i danas drži u tajnosti ključne dokumente vezane za Kenedijevo ubistvo i napad na kule Svetskog trgovinskog centra, dodaje Pavić.
„Tu nisu čista posla. Što se tiče ovog prvog atentatora, njegovo telo je kremirano. Zašto je kremirano njegovo telo? Jer mi ne treba da znamo kako je tačno ubijen, sa koje distance i zašto ga je neko ubio umesto da ga drži živog da može da svedoči, jer bi vrlo važno bilo njegovo svedočenje. Nikad nismo videli, a koliko znam drži se u tajnosti, i izveštaj iz bolnice u koju je Tramp primljen posle prvog atentata. Znači, mnogo ima stvari koje se rade iza kulisa i za koje mi ne znamo, jer se ta borba između različitih frakcija duboke države i između duboke države i onih koji to nisu, mnogo više vodi iza kulisa, nego što mi vidimo javno. Ali iza ovoga što se vidi javno samo može da se zaključi da definitivno postoji zavera.“
Reč je o zavri onih koji sada vladaju Zapadom protiv ostatka sveta, naglašava Pavić.

Borba frakcija duboke države

Bavljenjem detaljima poslednjeg pokušaja atentata na Trampa mogli bismo se izgubiti u tom moru detalja, ali moramo znati ko je glavni neprijatelj i mira u svetu i stabilnosti svake države, pa i samih SAD, ističe Pavić.
U svetlu predsedničkih izbora sigurno je da će koristi od ovog pokušaja atentata imati Tramp, ali je važno je istaći da ne bi trebalo da bežimo od pitanja da li je možda neko iz suprotne frakcije duboke države hteo da digne rejting Trampu, dodaje Pavić.
„Veliko je pitanje šta stvarno stoji iza svega ovoga, ali jeste činjenica da se seje haos i u glavama ljudi, a i u praksi. Jer dok se ovo dešava Trampu, oružane bande migranata zauzimaju čitave stambene komplekse u Koloradu, prete naftnim poljima u Teksasu i prave invaziju na Springfild u Ohaju i to imigranti sa Haitija koji su nelegalno ušli u Ameriku. A to im je omogućila sadašnja administracija koja je zaustavila završetak Trampovog zida kao prvi potez kad je ušla u Belu kuću. Tako da moramo da pratimo sve te poteze i da shvatimo da postoji frakcija duboke države koja će da podrži Trampa kao i 2016. godine. A koja će frakcija prevladati, to još nije potpuno jasno“, zaključio je Pavić.
Pogledajte i:
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SVET
Sin osumnjičenog za pokušaj atentata na Trampa: Istina je, moj otac je putovao u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala