- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan je ponovo na udaru, trener ga brani: „Nije samo njegova krivica“

© Sputnik / Lola ĐorđevićReprezentativac Srbije Dušan Vlahović
Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Juventus drugu utakmicu u Seriji A nije pronašao put do mreže. Očekivano, prvi na udaru našao se glavni špic i najplaćeniji fudbaler italijanskog šampionata Dušan Vlahović. Ipak, nije na njega tek tako dao novi trener „stare dame“ iz Torina Tijago Mota, koji je poručio da cela ekipa mora bolje.
Posle „nule“ sa Romom, Juventus je odigrao meč u kom su mreže mirovale i u 4. kolu sa Empolijem. Bio je to povod da brojni kritičari i mediji „udare“ na Dušana Vlahovića jer ostao na ona dva gola u pobedi nad Veronom u gostima rezultatom 3:0.
To što je Vlahović ponovo „postio“ za neke je alarmantno, za neke nedopustivo, ne i za trenera Juventusa Tijaga Motu, koji je stao u zaštitu najboljeg fudbalera slavnog kluba iz Torina.
„Važna stvar je da prihvatite kritiku i da nastavite dalje. Davao je Vlahović golove, postizaće ih i u budućnosti, ali ono što je najvažnije jeste da se neguje timski duh. To je nešto što najviše pomaže. Ukoliko nismo primili gol, to je takođe i Dušanova zasluga. Ako on nije dao gol, to ne može biti samo njegova krivica. To je kolektivna odgovornost. Dušan je dobro, a sve ostalo je deo našeg zajedničkog posla“, istakao je Mota.
Bivši vezista Intera koji je iz Bolonje stigao u Juventus sav fokus je usmerio ka tome da je fudbal timski sport i da nema prostora da se kritikuje pojedinac.
„Fudbal je jednostavna igra. Želim koliko sutra da vidim 11 igrača koji prepoznaju i razumeju trenutak. Branimo se i napadamo zajedno. Budite velikodušni, podržavajte se, branite svi gol, a kada imamo loptu u posedu, iskoristite je na pravi način. Neophodno je da razvijamo igru u korist naših napadača. Kompletan tim. Ponavljam, dobro smo. Imamo ispravan stav i na terenu i na treninzima“, zaključio je novi kormilar „stare dame“ iz Torina.
Juventus posle četiri odigrana kola Serije A ima osam bodova iz gol-razliku 6:0 i zauzima treću poziciju, iza Intera i Napolija.
Ivica Iliev - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SPORT
Partizan ima novog-starog sportskog direktora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala