- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li Bogdanović nešto zna o odlasku Pešića? – „Ja mu ne verujem“

© Sputnik / Lola Đorđević Bogdan Bogdanović
 Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, kapiten košarkaša Srbije, izjavio je da misli da će Svetislav Pešić ipak ostati selektor.
Bogdan, udarna igla Orlova, bio je gost emisije „Oko“ koja se emituje na RTS-u i rekao je da igrači našeg nacionalnog tima ne veruju da će Kari napustiti Srbiju.
„Mi smo u našoj grupi to već komentarisali i svi smo reagovali sa 'ja mu ne verujem'. Ja mislim da će on ostati, znajući ga i znajući koliko smo se približili, koliko smo vremena ulagali da napravimo radnu atmosferu i kult o kome smo pričali, taj pobednički mentalitet koji se jako teško gradi, a veoma se lako izgubi. Prebacjuemo pritisak na Karija", rekao je Bogdanović u emisiji „Oko“ na RTS-u.
Kapiten reprezentacije Srbije je poručio da je svima u timu teško zbog poraza od SAD u polufinalu Olimpijskih igara, kao i da treba gledati u budućnost.
„Iz ove tačke ta utakmica je gotova, odavno, nemamo za čim da žalimo, krivo nam je svima što nismo uspeli da pobedimo, treba gledati u budućnost. Bronza može da nam bude dodatna motivacija. Prvi put sam pobedio na kraju takmičenja, osvojili smo medalju i nismo poraženi, sve je bilo zabavnije i srećnije, ova medalja će nam pomoći da u budućnosti dođemo do zlata“, izjavio je srpski košarkaš.
Bogdanović je rekao da je ekipa pokazala karakter u utakmici za bronzanu medalju na OI protiv Nemačke.
„Bronzana medalja je najteža da se osvoji, ako izgubiš nemaš medalju, kad igraš finale imaš srebro ili zlato. Ekipa je pokazala karakter, selektor Pešić nas je probudio 15 minuta ranije. Postojao je neki plan Olimpijskog komiteta, ali ga je on pomerio za 15 minuta. Morali smo 15 minuta ranije da dođemo zbog gužve. Mislim da je to presudilo i nama u glavama da dođemo budniji i sa više energije“, poručio je Bogdanović.
On se osvrnuo na proslavu koju su imali reprezentativci posle utakmice sa Nemačkom.
„Svima su bile porodice i najbliži prijatelji, družili smo se na naš način, srpski način. Mi smo normalni ljudi, volimo da se veslimo i slavimo, to je sve nekako izgledalo prirodno“, rekao je Bogdanović.
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2024
SPORT
Pešić dobija specijalno priznanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala