- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Tramp posle današnje pucnjave na Floridi: Ništa me neće zaustaviti /video/

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2024
Pratite nas
Američka Tajna služba sklonila je na sigurno bivšeg predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je ličilo na oružje, dok je bivši predsednik bio na terenu za golf, naveli su izvori iz policije, javio je „Njujork post“.
Izvori su rekli da su pripadnici Tajne službe uočili sumnjivu osobu na Trampovom golf-terenu u Vest Palm Biču i otvorili vatru kada su videli nešto što je izgledalo kao cev pištolja.
Za sada se ne zna da li se muškarac nalazio na golf-terenu ili u njegovoj blizini.
Jedan od agenata je otvorio vatru i pucao više puta.
Muškarca je kasnije uhapsila lokalna policija na auto-putu I-95.

Nepoznat motiv

Tajna služba, koja se našla na meti kritika nakon atentata na Trampa u julu, napisala je na mreži Iks da istražuje incident u koji je umešan bivši predsednik, a koji se dogodio nešto pre 14 časova po lokalnom vremenu.
Agencija je saopštila da koordinira istragu sa kancelarijom šerifa okruga Palm Bič.
Prvi izveštaji sugerisali su da su dve osobe pucale jedna na drugu, međutim, izvori su kazali da istražitelji sada veruju da je agent Tajne službe jedini pucao.
Motiv uhapšenog još nije poznat.
Bela kuća je nakon incidenta saopštila da su predsednik SAD Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris obavešteni o incidentu sa Trampom.
„Osetili su olakšanje kada su saznali da je bezbedan. Njihov tim će ih redovno obaveštavati o razvoju situacije“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Nikada neću odustati

Sam Tramp potvrdio je da se u njegovoj blizini pucalo i istakao je da je živ i zdrav i da „nikada neće odustati“.
„Blizu mene su se čuli pucnji, ali pre nego što glasine izmaknu kontroli, voleo bih da čujete ovo: živ sam i zdrav. Ništa me neće zaustaviti. Nikada neću odustati“, rekao je Tramp, prenosi „Si-En-En“.
Ranije je Trampov predizborni štab saopštio da je kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bezbedan nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini.
„Predsednik Tramp je bezbedan nakon pucnjave u njegovoj blizini. Nema više detalja u ovom trenutku“, naveo je portparol Trampovog predizbornog štaba Stiven Čeng, preneo je „Si-En-En“.
Agencija Rojters navela je da nije mogla da utvrdi gde se Tramp nalazio kada je predizborni štab izdao saopštenje, a „Njujork post“ je preneo da su pripadnici tajne službe odreagovali na pucnjavu u blizini Donalda Trampa dok je izlazio iz golf-kluba u Vest Palm Biču.
Trampov sin, Donald Tramp Mlađi, saopštio je da je osumnjičeni za pucnjavu priveden.
„Kako je saopštila lokalna policija, u žbunju je pronađena jurišna puška AK-47. Trampov štab objavio je saopštenje u kojem se potvrđuje da je bivši predsednik bezbedan. Osumnjičeni je navodno priveden“, napisao je Tramp Mlađi na svom nalogu na mreži Iks.
Tramp je povređen u atentatu u Pensilvaniji 13. jula.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala