- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Srbija se oprostila od Fikusa!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2024
Pratite nas
Srpski teniser Filip Krajinović imao je zvaničan oproštaj od belog sporta i to posle pobede Dejvis kup reprezentacije nad Grčkom u Pioniru. Novak Đoković i ekipa bili su izuzetno emotivni na oproštaju od, kako su ga zvali, Fikusa...
Neverovatno ali istinito zvuči podatak da rođeni Beograđanin nije osvojio nijednu ATP titulu, a bio je akter pet finala. Najbolji plasman u karijeri bilo mu je 26. mesto za koje se izborio 23. aprila 2018. godine.
Kada je učinak u dresu Srbije u pitanju, Filip Krajinović koji je debitovao pre ravno 10 godina, od 20 mečeva dobio je 11. U singlu je imao skor 8:4, u dublu 3:5.
„Težak dan za mene, izuzetno sam emotivan. Ovo su moji najbolji prijatelji, uz njih sam odrastao i proveo najlepše trenutke. Selektore, hvala ti što si ovo priredio. Uvek mi je bila čast da igram za reprezentaciju. Jeste da sam mlad otšao u penziju, ali me čeka nešto lepo u budućnosti i radujem se tome. Isto tako, Nole, bila mi je čast i zadovoljstvo deliti svlačionicu sa najboljim svih vremena. Ne samo u tenisu, već u svim sportovima“, rekao je Filip Krajinović.
On je na zvaničnom oproštaju od profesionalnog igranja tenisa, od saigrača iz Dejvis kup reprezentacije dobio dres Srbije na kom je pisalo: "Hvala ti Fikuse za sve!".
Krajinović je otkrio i da po dolasku u nacionalni tim pre 10 godina nije, kako je rekao, gotivio, selektora Viktora Troickog, tadašnjeg saigrača, s kojim je posle toga postao veliki prijatelj.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2024
SPORT
Povreda Lajovića bacila senku na pobedu Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala