- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Barselona – od sjaja do očaja za srpske vozače

© Sputnik / Aleksandar MilačićNikola Miljković
Nikola Miljković - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
Pratite nas
Nikola Miljković, srpski automobilista, ostao je bez dobrog plasmana u drugoj trci Klio kupa na stazi Kataluza i trku je završio na 41. mestu.
Sjajni Nikola Miljković startovao je peti iza Torelija, Pužea, Milana i Žuarda, a ubrzo je uspeo da se probije na treću poziciju.
Fenomenalnom vožnjom je srpski automobilista u jednom trenutku došao i do drugog mesta, ali nije uspeo dugo da zadrži tu poziciju i ponovo je bio treći.
Odlično je vozio Miljković, čuvao je mesto baš kao i u prethodnoj trci, međutim ponovo maler. U petak je treće mesto izgubio u poslednjem krugu, a ovoga puta nije uspeo da bude ni blizu jer je bio kažnjen prolaskom kroz boks.
Razlog za kaznu će biti naknadno poznat, ali nažalost šta god da je u pitanju sprečilo je Miljkovića da završi trku kako je mogao i želeo i na kraju je ostao bez dobrog plasmana.
Sreće nisu imali ni ostali srpski vozači. Nikola Tošić bio je na 35. mestu, a onda uhvatio ritam i popeo se na 19. mesto. Taman kada je krenulo dobro srpskom automobilisti on se sudario i izleteo sa staze zbog čega je morao da završi trku.
Milan Popović takođe nije uspeo da dođe do kraja. Dogurao je do 31. mesta, ali je udaren od pozadi i izleteo je sa staze.
Trku je na prvom mestu završio Toreli, na drugom Žurado, a treći je bio Milan sa kojim se Miljković borio za tu poziciju dok se nije dogodio problem.
Trku ste mogli da pratite uz Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala