- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rud hvali Đokovića: Tvrda koska za glođanje i najbolji svih vremena

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
Pratite nas
Kasper Rud, norveški teniser, ne krije koliko poštuje Novaka Đokovića, a sada je i priznao da je srpski as za njega najbolji teniser svih vremena.
Tek je ove godine Novak Đoković prvi put poražen od Kaspera Ruda sa kojim je odigrao šest međusobnih duela. Međutim, iako je uspeo da pronađe recept da ga pobedi Norvežanin ga i dalje jednako poštuje.
„Đoković je tvrda koska za glođanje i sigurno zaslužuje da bude smatran najboljim svih vremena. Nema nikakve dileme posle svega što je osvojio“, rekao je Rud za „Eurosport“.
Deveti reket sveta ističe da mu je bilo drago videti Novaka sa olimpijskim zlatom.
„Imam običaj da kažem da se tenis ne može zaokružiti kao video igrica, kada se prođe i poslednji nivo, ali kada su u pitanju turnirski uspesi, Đoković je pobedio sve što postoji. Bilo je fantastično videti ga kako osvaja olimpijsko zlato ove godine“, rekao je norveški teniser.
Srpski as ove godine nije uspeo da dođe do trofeja, a kao glavne krivce za to Rud vidi Janika Sinera i Karlosa Alkarasa.
„Bili su neverovatno dominantni, ali smena generacija je u toku. Ove godine imamo dvojicu mladih tenisera koji su osvojili po dva Gren slema. Njih dvojica su se najviše istakli, imaju najviši nivo, veoma agresivnu igru i dobar tenis“, ističe Rud.
Smatra Norvežanin da on i njegove kolege nisu mogli da osvoje više trofeja u eri „velike trojke“ odnosno Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
„Jasno je da ne možemo da očekujemo da nam neko servira uspehe, ali velika trojke je zaista bila fantastična. Teniseri iz moje generacije su odigrali 21 finale a osvojili smo samo dve titule. Nema tu slučajnosti, brojke najbolje govore, ali krivica je i do nas. Mnogo se pričalo o Zverevu, Cicipasu i Medvedevu kada su iskočili u prvi plan, očekivalo se da oni sruše ove najveće, ali nisu ništa mogli“, zaključio je Kasper Rud.
Nikola Miljković - Sputnik Srbija, 1920, 14.09.2024
SPORT
Barselona – od sjaja do očaja za srpske vozače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala