- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Vens otkrio moguće detalje Trampovog plana za Ukrajinu: Demilitarizacija i neutralnost Kijeva

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaRuska artiljerija
Ruska artiljerija - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Plan bivšeg američkog predsednika i kandidata za lidera SAD na predstojećim izborima Donalda Trampa za rešavanje sukoba Rusije i Ukrajine mogao bi da predviđa demilitarizaciju linija demarkacije između dve zemlje i garanciju za Rusiju da Kijev neće ući u NATO, izjavio je kandidat za potpredsednika ispred Republikanske partije Džej di Vens.
Prema njegovim rečima, Tramp će se verovatno sastati sa predstavnicima Rusije, Ukrajine i evropskih zemalja, koje takođe žele okončanje sukoba za pregovaračkim stolom i zatražiti od njih da odrede kako bi trebao da izgleda mirovni sporazum.
Vens je takođe u intervjuu Jutjub kanalu „Šon Rajan Šou“ ocenio da bi, prema Trampovom planu, Ukrajina trebalo da dobije suverenitet i trebalo bi da garantuje Rusiji da će odustati od članstva u NATO.

„Ukrajina će dobiti suverenitet i Rusija će dobiti od Kijeva garanciju neutralnosti, da se Ukrajina neće pridružiti NATO ili bilo kojoj drugoj alijansi“, zaključio je Vens.

On je još naglasio da će Nemačka i druge zemlje finansirati obnovu Ukrajine.
Pored toga, Vens je govorio i o tome koje su to grupacije u Americi koje ne žele kraj sukoba u Ukrajini.
Prethodno, Tramp je početkom septembra objavio da ima plan za postizanje mira u Ukrajini, ali je odbio da otkrije njegove detalje, rekavši da bi plan trebalo da ostane iznenađenje.
Tramp je ranije govorio da sukob u Ukrajini nikada ne bi počeo da je on bio predsednik SAD umesto aktuelnog lidera zemlje Džozefa Bajdena. On je takođe naglasio da, ukoliko bude ponovo izabran, namerava da reši sukob između Rusije i Ukrajine za samo 24 sata. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući Trampove reči, rekao da je ovaj sukob isuviše složen problem da bi se rešio u jednom danu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala