- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Drama i spektakl za prvi trofej u sezoni – Vojvodina slavila protiv Partizana

© Sputnik / Valeriй MelьnikovRukometna lopta
Rukometna lopta - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Rukometaši Vojvodine osvojili su Superkup pobedom nad ekipom Partizana rezultatom 24:22. Uzbudljiva i dramatična utakmica bila je nastavak prošle sezone u kojoj su ova dva tima imali slične duele, a crno-beli ni posle 12 godina nisu uspeli da skinu sa trona rukometaše iz Novog Sada.
Rukometni klasik i meč za prvi trofej u sezoni održan je u Banjaluci, a Partizan je na samom startu bio bolji. Crno-beli stekli su lepu prednost od 4:1, a onda je usledila prava drama koja je trajala do samog kraja.
Vorkapić je prilikom izvođenja sedmerca pogodio Heidarirada, golmana Partizana, u glavu zbog čega je dobio crveni karton, ali to nije sprečilo Vojvodinu da dođe do izjednačenja.
Novosađani su potom uspeli da dođu i do preokreta odnosno do prednosti koju je smanjio Nikola Zečević, kapiten crno-belih, ali Vojvodina je ipak imala vođstvo na poluvremenu 11:10.
Iz prvog poluvremena poneli su prednost, ali su ostali bez jednog igrača jer se mladi Stefan Dodić povredio u sudaru sa Veljkom Popovićem. Talentovanni Dodić nije mogao da se osloni na jednu nogu i odmah je bilo jasno da se radi o ozbiljnijoj povredi.
Novosađani su bolje otvorili drugi deo igre i prednost je samo rasla, a rukometaši Partizana kao da nisu imali odgovor.
Nekoliko puta crno-beli uspevali su da priđu na gol zaostatka, ali Milan Jovanović stavio je tačku sa dva sjajna gola u samoj završnici. Jovanović je sa deset golova ujedno bio i najbolji igrač na meču, dok je u ekipi Partizana najefikasniji bio Kotar sa šest golova, a pratio ga je Crnoglavac sa samo jednim pogotkom manje.
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
SPORT
Siner želi da igra po Đokovićevom receptu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala