- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković pred Dejvis kup: „Možda poslednji put igram pred domaćom publikom“

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Novak Đoković i Viktor Troicki održali su konferenciju za medije pred mečeve Srbije i Grčke u okviru Dejvis kupa. Najbolji teniser svih vremena i selektor reprezentacije optimistični su pred susret sa oslabljenim Grcima.
Iako je Grčka došla sa slabim timom, Srbija ništa neće prepustiti slučaju i boriće se u najjačem sastavu.
Na terenu će biti i Novak Đoković koji će prvi meč igrati protiv Janisa Ksilasa.
„Imamo najjači mogući tim, važno je da mladi momci osete kult reprezentacije. Viktor, Duci i ja to najbolje poznajemo. Veoma je važno da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu, ogromna želja i ljubav da se predstavi Srbija na svetskoj sceni na najbolji mogući način. Nadam se da mi možemo da pomognemo i da inspirišemo mlađe generacije“, rekao je Novak.
Govorio je srpski as i o tome da se dobro oseća, ali da to ne može uvek da mu garantuje titule jer su mladi teniseri gladni uspeha i igraju odličan tenis.
„Nije garant ako sam 100 odsto spreman da mogu da osvojim bilo šta. Naravno da su šanse mnogo veće. Uvek je važno odati priznanje svim ostalim teniserima koji igraju na vrhunskom nivou, sve mora da se zasluži. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone, sve što sam dosad u olimpijskoj karijeri i te poraze koji su uticali na mene, uzimajući sve u obzir, to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim“, rekao je Novak.
Zbog formata Dejvis kupa i retkog igranja na domaćem terenu Novak je svestan da je ovo možda poslednji put da igra za reprezentaciju pred domaćim navijačima.
„Nemam nikakve planove, samo u Dejvis kupu. Zaista želim samo da uživam jer u zavisnosti od formata i kako će se stvari odvijati u narednim godinama, možda i poslednji bude pred domaćom publikom u Dejvis kupu, tako da uživaću u tome“, rekao je Đoković.
O susretu sa Grčkom govorio je i selektor Viktor Troicki.
„ Dugo nismo igrali u Beogradu, želimo da se vratimo na pobednički niz, da popravimo gorak ukus iz Kraljeva, zato nastupamo u najjačem sastavu, izuzev Lasla koji je povređen. Hvala svima, meni je kao selektoru velika čast i olakšan posao kada imamo najjači tim, iako protiv oslabljenog tima Grčke. Idemo na pobedu, jesmo favoriti, ali nećemo se opustiti“, zaključio je selektor Troicki.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
SPORT
Novak i Miomir igraju za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala