- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj o napadima zapadnim oružjem na Rusiju: Putinova poruka stigla do onih kojima je namenjena

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina o posledicama napada zapadnim oružjem u dubinu Rusije je kristalno jasna i nedvosmisleno je stigla do onih kojima je namenjena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ono što je juče izjavio Putin je veoma važno. Izjava je krajnje jasna, nedvosmislena i ne dopušta nikakvo dvostruko tumačenje. Ne sumnjamo da je izjava stigla do onih kojima je upućena“, rekao je Peskov novinarima.

Portparol je ovako odgovorio na pitanje da li u Kremlju vide reakcije zapadnih zemalja na Putinove reči o posledicama napada dalekometnim oružjem na Rusiju.
Velika Britanija i SAD neće danas, tokom susreta predsednika Amerike i britanskog premijera, dati dozvolu Ukrajini da koristi zapadno oružje velikog dometa za napade na ciljeve na teritoriji Rusije, javlja Aj-Ti-Vi.
Takođe, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus rekao je da države članice EU same treba da odlučuju o tome da li će dozvoliti Ukrajini da koristi njihovo oružje velikog dometa za napade na Rusiju.
Prethodno, Putin je saopštio da će upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiti direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini.
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden trebalo bi danas da razgovara s britanskim premijerom Kirom Starmerom o tome da se Kijevu dozvoli da zapadnim oružjem velikog dometa gađa ciljeve u dubini ruske teritorije.
Duma - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Predsednik Dume: NATO je postao učesnik sukoba u Ukrajini
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala