- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki mediji: Televizija RT odigrala ključnu ulogu u formiranju proruskog stava u vezi sa Ukrajinom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskva
Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
Pratite nas
Rad ruske televizije RT odigrao je ključnu ulogu u formiranju „proruskog stava“ u svetu u vezi sa situacijom u Ukrajini, tvrdi američka televizija „Si-En-En“, pozivajući se na visokog predstavnika američke administracije.
„SAD veruju da su propaganda i dezinformacije RT odigrale ključnu ulogu u formiranju proruske reakcije na rat u Ukrajini u celom svetu“, navodi se u članku.
Prema rečima sagovornika televizije, cilj poslednjih saopštenja američkih vlasti o progonu ruskih medija, kao i privatnih razgovora sa diplomatama iz savezničkih zemalja je težnja da se zemlje ubede da RT i ruske obaveštajne službe navodno zajedno rade u cilju nanošenja štete demokratskim procesima. Cilj je da se značajno oteža rad RT širom sveta, ocenjuje se u tekstu.
Televizija istovremeno konstatuje da se emitovanje RT širi u Latinskoj Americi i u afričkim zemljama južno od Sahare.
U međuvremenu je portparol Bele kuće Karin Žan Pjer saopštila da nisu isključene nove mere borbe protiv RT ukoliko to bude neophodno.
Podsećamo, Vašington je optužio rusku televiziju RT za učešće u „tajnim operacijama“ mešanja u poslove drugih zemalja i uveo je sankcije protiv medijske grupe „Rusija sevodnja“, čiji je deo Sputnjik, i njenog generalnog direktora Dmitrija Kiseljova.
Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2024
RUSIJA
„Nisam uzalud živela“: Simonjan odreagovala na nove američke sankcije protiv ruskih medija
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala