- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva poručila Londonu: „Strateški poraz“ Rusije – neostvariv cilj

© Sputnik / Alex McNaughtonPogled na Vestminstersku palatu u Londonu
Pogled na Vestminstersku palatu u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
Pratite nas
Velika Britanija, koja pokušava da preokrene nepovoljnu situaciju za kijevski režim, blizu je toga da pređe na novu rundu eskalacije, saopštila je ruska ambasada u Londonu.

„Rezultati posete šefa Forin ofisa Dejvida Lemija ukrajinskoj prestonici u društvu američkog kolege Entonija Blinkena ukazuju na to da London i dalje juri za iluzornim ciljem – da se našoj zemlji nanese 'strateški poraz'. Kijevu obećavaju nove tranše pomoći i novca. Te investicije će, kao i sve prethodne, brzo 'izgoreti' u zoni specijalne operacije ili će, što je verovatnije, nestati u džepovima bez dna korumpiranih ukrajinskih elita“, ocenjuje ruska ambasada.

Takođe se ističe da su britanske vlasti, pokušavajući da preokrenu neprijatan razvoj situacije za njihovu kijevski klijentelu na bojnom polju, blizu ulaska u novi, veoma opasan krug eskalacije.
„Oni se sve više zaglavljuju u konfrontacionim zamkama koje su sami postavili, gubeći svoju međunarodnu reputaciju i upisujući se u istoriju kao sponzor terorista i pljačkaša Oružanih snaga Ukrajine“, konstatuje ruska strana.
Diplomate pozivaju britanske vlasti da trezveno analiziraju tok i perspektive sukoba, te da prestanu da žrtvuju dobrobit sopstvenih građana, živote hiljada običnih Ukrajinaca, međunarodnu i evropsku stabilnost, kao i da podstaknu na to svoje američke saveznike.
Dan ranije, američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je pitanje davanja dozvole Kijevu da koristi oružje dugog dometa za udare duboko u rusku teritoriju još uvek na stolu. Istovremeno, britanski list „Fajnenšel tajms“ pisao je da postoji raskol u američkoj administraciji zbog tog pitanja.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
RUSIJA
Putin upozorio: Posle ove odluke Zapada - NATO direktno ulazi u rat protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala