- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković o tome kako je motivisao vaterpoliste: „Nije bilo planirano“

© AP Photo / Matt RourkeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
Pratite nas
Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković gostovao je na RTS-u gde je govorio o različitim temama, a dotakao se i toga kako je motivisao vaterpoliste da se domognu zlata u Parizu. Pozvao je navijače da dođu u Pionir, te da možda poslednji put igra u Beogradu u okviru Dejvis kupa.
Ranije su vaterpolisti govorili o toj temi.
Sada je i sam Đoković upitan o tome, pa je otkrio svoju stranu priče.
„Ova situacija sa vaterpolistima nije bila planirana, ne želim da kažem ono što sam im rekao u sobi, to ostaje među nama. Kada sam došao, oni su imali timski sastanak, nisu bili dobro raspoloženi, počeli su da sumnjaju da li mogu da doguraju daleko, ali vaterpolisti - nikad niko kao oni. Uvek nas obraduju sa zlatom. Ja ih razumem zbog tog pritiska, jer mora pobeda, ako nije odmah je smak sveta“.
Potom je dodao:

„Više sam delio svoja iskustva kada su me zamolili selektor i članovi misije, oni su bili iznenađeni, ja sam bio iznenađen. Spontano to dođe, a iako nismo u istom sportu, imamo iz opšte perspektive situaciju da možemo da pričamo o sličnim stvarima. Ja sam samo delio svoja iskustva, nisam delio savete. Nemojte samo meni da pripisujete to zlato“, rekao je Novak kroz osmeh.
Dotakao se i Dejvis kup duela protiv Grčke.
„Odlično ide za sada, sve teče u najboljem redu. Nekoliko puta sam rekao da me motivišu gren slemovi i igranje za reprezentaciju. Svi ostali turniri služe kao priprema za reprezentativne nedelje i za gren slemove. Drago mi je što mogu da budem na raspolaganju selekciji i selektoru Viktoru Troickom sa kojim sam osvojio Dejvis Kup koji mi je uz zlato na OI i Vimbldon omiljena titula. Tada imate iza klupe pripadnike vašeg tima, to daje vetar u leđa i format je takav da se sve izmenjalo i nemamo prilike toliko da igramo kod kuće. Poslednji put sam igrao pred našom publikom pre sedam godina u Dejvis kupu, pozivam ih da dođu, možda poslednji put igram ovde“.
Hokejaš - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
SPORT
Američki hokejaš ispričao kako je Rusija bolja od SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala