Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurtijeva policija upala u trezor NBS u Leposaviću — zaplenila dinare i dokumentaciju /video/

© Tanjug / STRKosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri opštine na severu
Kosovska policija upala u zgrade Privremenih organa u četiri opštine na severu - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
Pratite nas
Pripadnici tzv. kosovske policije zaplenili su iz trezora Narodne banke Srbije u Leposaviću preostale dinare koji su izneli u džakovima, a kako se moglo videti, u pitanju je uglavnom metalni novac.
Osim dinara zaplenjena je i dokumentacija, a skinuta je i tabla sa natpisom Trezor NBS.
Akcija policije završena je nešto pre 16.30, a u krugu ispred ove institucije ostalo je samo oklopno vozilo specijalnih jedinica tzv. kosovske policije, dok ispred vrata nekadašnjeg Privremenog organa Leposavić stoji jedan policijski džip, prenosi Kosovo onlajn.
Trezor Narodne banke Srbije smešten je u istom objektu gde se donedavno nalazio i Privremeni organ opštine Leposavić koji su pripadnici takozvane kosovske policije zatvorili 30. avgusta, a pre nekoliko dana su odatle odneli i računarsku opremu i dokumentaciju.

Četrnaesti dan blokade srpskih institucija na severu KiM

Zaposleni u privremenim opštinskim organima, PIO fondu, kancelariji za Kosovo i Metohiju - i dalje, 14 dana od početka blokade, ne mogu na svoja radna mesta. Četvorici srpskih mladića sa severa KiM, pritvorenih zbog navodnog napada na takozvanu kosovsku policiju, određen je kućni pritvor od mesec dana. Srbi su tokom njihovog saslušanja protestovali.
Blokada privremenih organa u opštinama na severu Kosova i Metohije traje od 30. avgusta.
Dokumentacija koju je takozvana kosovska policija zaplenila završila je u kosovskoj arhivskoj agenciji, u kojoj kažu da je reč o "značajnoj količini arhivske građe", javljaju prištinski mediji.
Srbi su juče protestovali ispred stanice policije, sa pištaljkama i transparentima "Policija Kurtilenda", "Pustite nam decu!", ”Vratite nam decu!".
Četvoricu srpskih mladića policajci su brutalno pretukli prilikom privođenja u Mitrovici, a tzv. kosovska policija tvrdi da je fizički napadnut i njen pripadnik, ali ne navodi kako je do tog napada došlo.
Mladićima je određen kućni pritvor od mesec dana.
Istog dana tužilaštvo u Prištini je objavilo optužnicu za slučaj Banjska - protiv 45 osoba. Tereti ih za navodni "terorizam", odnosno krivična dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti, finansiranje terorizma i pranje novca".
Opština Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 12.09.2024
SRBIJA
Ministarstvo kulture Srbije: U toku nasilno odnošenje arhivske građe u Leposaviću
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala