- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Troicki: Bili smo željni Beograda – da se iskupimo za Slovačku

© Sputnik / Tamara RankovićViktor Troicki
Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Viktor Troicki, selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, na konferenciji je izneo očekivanja pred meč sa Grčkom. Istakao je da su srpski teniseri izuzetno motivisani i da im je svima drago što će ponovo igrati u Beogradu, prvi put posle sedam godina.
„Tim nam je kompletan, svi igrači su tu i spremni, motivisani. Uslovi su nam savršeni u Pioniru, prethodnih puta smo ovde pobeđivali, nadamo se da ćemo nastaviti u tom stilu. Vidimo da smo jači, želimo da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke“, rekao je Viktor Troicki na početku konferencije za medije.
Srpski tim predvodi Novak Đoković i zato nema sumnje da je Srbija favorit u ovom meču.
„Trenutno me ništa ne brine, u najjačem smo sastavu, osim povređenog Lasla. Želimo da popravimo utisak iz Kraljeva, nešto na šta nismo navikli. Želimo što pre opet da budemo među najboljim ekipama, videli smo i prošle godine šta je bilo, bili smo i blizu, ali i dalje želimo taj najviši stepenik. Uprkos ovog puta slabog protivnika, svi su motivisani i željni, hvala im na tome – dok je tako, imamo šansu da prođemo dobro“, rekao je selektor.
Posebno su sreći što ponovo igraju u Beogradu.

„Svi smo bili željni da igramo u Beogradu, a ostao nam je loš utisak iz Kraljeva – gde smo svake godine do februara uobičajeno imali dobre rezultate. Super je što je hala Pionir rasprodata, što dolaze naši navijači da nas podrže. Ovde smo igrali protiv Španije, Kazahstana i mlađi sada mogu da osete ambijent Pionira. Bio sam mali kad se ovde igralo devedesetih, ali smo srećni što smo opet ovde i da pobedimo, ako Bog da“, rekao je Troicki na pitanje Sputnjika.

Sumirao je selektor rezultate srpskih tenisera na US Openu.
„U Americi nije bilo uspešno za naše. Keca je igrao dva teška meča, nesrećno je izgubio od Musetija, možda bi išao dalje da je prošao. Hamad nije igrao na svom nivou iako se kvalifikovao, Duci je imao teškog protivnika i izdržao je dva dobra seta protiv Medvedeva. Nole je tu, i dalje želi, neuspešna grend slem sezona, ali ostvario je svoj glavni cilj – želi da pomogne i protiv oslabljenog protivnika, i daje primer svima. Tu su i mlađi, mogu da napreduju ove nedelje uz celokupan sjajan tim ljudi. Možda ovo posluži i za tempiranje forme pred finiš sezone“, istakao je Troicki.
Grčka je u Srbiju stigla bez najboljeg tenisera Stefanosa Cicipasa, a ostatak tima nema zapažene rezultate.
„Kod Grka osim Cicipasa tu nije ni njihov broj dva Sakijalidis, a jedan levoruki igrač je tek naknadno pozvan u tim. Fokus je na nama, ko god da je protivnik. Nećemo ih podceniti, uradićemo još skautinga, ali smatram da je sve do nas I da ćemo dati svoj maksimum“, zaključio je Viktor Troicki.
Mečevi Srbije i Grčke igraju se u subotu i nedelju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
SPORT
Đoković i Lajović „pale motore“za susret sa Grcima /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala