Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Tužilaštvo u Prištini podiglo optužnicu protiv 45 osoba za slučaj Banjska

© Sputnik / Teodor AnastasijevićPripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na ulazu u Banjsku
Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na ulazu u Banjsku - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2024
Pratite nas
Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova podiglo je danas optužnicu protiv 45 osoba, uključujući Milana Radoičića, zbog sumnje da su bili deo oružane grupe koja je u mestu Banjska prošlog septembra napala tzv. kosovsku policiju.
Tužilac Naim Abazi izjavio je na konferenciji za medije da je Milan Radoičić i glavni optuženi, prenosi Gazeta ekspres.
„Obavili smo 65 intervjua, analizirali 150 elektronskih uređaja, preko 1.000 komada oružja i obezbedili stotine dokumenata koji sadrže kritične dokaze za ovaj slučaj. Naišli smo na neke izazove u saradnji. Međutim, naša posvećenost da rasvetlimo ovaj slučaj bila je glavni pokretač za prevazilaženje ovog izazova. Optužnicom je obuhvaćeno 45 osoba sa različitim ulogama u ovoj kriminalnoj grupi. Među glavnim optuženima je i Milan Radoičić, koji je imao važnu ulogu u koordinaciji i kriminalnim aktivnostima. Podneli smo desetine zahteva u različitim državama gde smo uspeli osigurati različita svedočenja. Ovi zahtevi su bili od vitalnog značaja za obezbeđivanje izvora finansiranja, za podizanje snažne optužnice”, rekao je Abazi.
Dodao je da je oduzeta imovina, oklopna vozila i bankovni računi koji su pribavljeni nezakonitim radnjama.
„Ovom akcijom želimo da sprečimo delovanje ovih aktivnosti. Sredstva se prenose putem mreža uključujući preduzeća registrovana na ime trećih strana. Praćenje je zahtevalo detaljnu analizu. Očekujemo da svi odgovaraju, ovo nije samo pravna bitka. Očekujemo da će ovaj slučaj poslužiti kao opomena svima onima koji misle da prekrše zakon i ugroze javnu bezbednost na Kosovu“, rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala